Bild
Nästa artikel
VÄSTERGÖTLAND

Forsviksdagarna, ett möte med vår historia

Publicerad 9 juni 2016 (uppdaterad 8 december 2016)
Forsviksdagarna den 2-3 juli bjuder på folkliv, marknad, utställningar, mat och underhållning! Inte minst är den härliga miljön besöksvärd och varför inte åka Vättern runt på de mindre vägarna?
Är du intresserad av den svenska brukshistorian ska du inte missa Forsviksdagarna!

I en härlig industrimiljö anordnas den 2-3 juli klockan 10-16 en historisk återblick med massor av aktiviteter då bruket väcks till liv igen.

Även i vanliga fall är det en intressant plats att besöka, exempelvis på väg till Elmia om du inte vill stressa ner till mässan. På västra sidan av Vättern finns flera intressanta platser som Hjo och Karlsborg. På den östra hittar du Verner von Heidenstams Övralid, Motala, och Gränna för att nämna något.

Forsviksdagarna arrangeras årligen av Forsviks Intresseförening. Under två dagar är olika verksamheter på Forsviks bruk i gång. Forsviks bruk och Kafé Ada håller öppet, Eric Nordevall II ligger förtöjd vid bryggan utanför varvet och bruksjärnvägen kör turer mellan bruket och Göta kanal. Det arrangeras också en lokal matmarknad vid hamnplanen.

Prisma Västra Götaland på plats

I år kommer dessutom Prisma Västra Götaland att vara på plats med kameror och mikrofoner för att ta tillvara på berättelserna om Forsviks bruk och samhällets historia.

Var?

Strax norr om Karlsborg på väg 49, sväng västerut på väg 202.

GPS: N58°34'47", E14°26'09"

Forsviks bruks hemsida hittar du här.

Näraliggande camping hittar du här.

Näraliggande ställplats hittar du här.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.