Nästa artikel
Smala och halvintegrerade Fit
NYTT 2025

Smala och halvintegrerade Fit

Publicerad 2024-08-23 07:00
Italienska Roller Team Fit har som namnet antyder en smalare bodel.

Med nya Kronos Fit utökar det italienska varumärket Roller Team sitt sortiment av smala halvintegrerade husbilar. Fit-serien har utvecklats speciellt för att passa par som gillar att resa. 

De kompakta måtten och Fords chassi ska ge god manövrerbarhet på smala, slingrande (italienska?) vägar och samtidigt har den också en ganska låg totalhöjd vilket ger än bättre framkomlighet. 

Flaggskeppet i Kronos Fit-serien är 6,69 m långa och 2,15 m smala och 2,85 m låga 281 P. Den har enkelbäddar (2 m långa) med garage under. Den byggs på Ford Transit och har 130 hk som standard och förstås airbags för förare och passagerare men även farthållare, automatisk belysning, backkamera och AC i hytten. 

Roller Team bygger även en mer kompakt modell med tvärsäng (modellen 291 P) och den 6,39 m långa Kronos Fit 230 TL med badrum bak och nedfällbar taksäng. 

Modellserien Zefiro fanns tidigare och har uppdaterats till 2025 och släpps även som helintegrerad. Zefiro är en serie med elegant inredning och som baseras på Fiat Ducato eller Ford Transit. Zefiro-serien tillverkas i sex halvintegrerade och två helintegrerade varianter. 

Den 6,99 meter långa Zefiro 287 TL har face-to-face sittgrupp och enkelsängar, samt badrum med separat duschkabin. Se bilder i slutet av galleriet nedan. I serien finns också den klassiskt "svenska" planlösningen med låga långbäddar och badrum längst bak; Zefiro 282 TL.

Vilka modeller som svenska generalagenten Bergholm tar hem återstår att se och så även vilken utrustningsnivå bilarna får i Sverige. Bergholm tar även in tvillingmärket Ci som ingår under Trigano Groups paraply.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.