Nästa artikel
Ny halvintegrerad serie från Bürstner
NYTT 2025

Ny halvintegrerad serie från Bürstner

Publicerad 2024-08-15 07:00 (uppdaterad 2024-08-21 10:33)
Bürstner utökar Campeo-serien till att även omfatta halvintegrerade modeller.

Den nya Campeo TD befinner sig mellan Lineo T och Lyseo i Bürstners produktkatalog. Fem planlösningar med en längd på 5,99 meter till 7,38 meter på Fiat Ducato ska tillverkas i fabriken och vilka som tas till Sverige återstår att se. Tidigare bestod Bürstner Campeo enbart av plåtisar.

Enligt Bürstner ingår modeller som passar både par som barnfamiljer. Det finns två utrustningslinjer att välja mellan för Fiatdelen: Smart och Flex. Grundutrustade Smart levereras med 120 hk motor, och manuell växellåda.

Vill du beställa extrautrustning till basfordonet, till exempel 140 hk eller den större bränsletanken på 90 liter, gäller Flex-versionen. Flera utrustningspaket finns som tillval, enligt tidningen Reisemobil International. Attractive-paketet är nytt och kännetecknas framför allt av särskild belysning i form av ljuslister och ny klädsel.

Det ska dock nämnas att här i Sverige är standardutrustningen mer omfattande och vad som ingår återstår att se i detalj senare. 

Klädseln ingår i tillvalet Attractive-paketet.

Campeo TD 690 G har L-format kök.

Fyra av fem planlösningar känns igen sedan tidigare och alla fem har minst fyra säten, ett uppvärmt dubbelgolv och väger mindre än 3,5 ton. Ny planlösning är Campeo TD 676 G, en riktig familjeplanlösning med våningssängar bak, nedsänkbar taksäng och bäddbar sittgrupp – enligt Bürstner finns plats för upp till sju personer.

Bilderna i denna artikel visar Campeo TD 690 G med enkelsängar och L-format kök. Modellen här är utrustad med en nedfällbar säng och Attractive-paketet. 

Campeo TD 690 G har enkelsängar bak.

Bürstner Campeo TD 690 G

Fordonstyp: Halvintegrerad husbil med långbäddar/garage
Basfordon: Fiat Ducato med lågramschassi
Motor: 4-cyl turbodiesel
Växellåda: sexväxlad manuel
Mått: (L x B) 6990 x 2300 mm
Totalvikt: 3.500 kg

Bürstner Campeo TD 690 G

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.