Etrusco Base T 6.9 SB känns igen på det kantiga takpartiet ovanför framrutan.

Nästa artikel
Etrusco Base T 6.9 SB + nya modeller
NYTT 2025

Etrusco Base T 6.9 SB + nya modeller

Publicerad 2024-08-20 07:00 (uppdaterad 2024-08-20 11:05)

Etrusco Base T 6.9 SB känns igen på det kantiga takpartiet ovanför framrutan.

Två nya plåtisar, en smal halvintegrerad på Ford och ny serie från Etrusco!

Etrusco Base T 6.9 SB – halvintegrerad

Italienska Etrusco, som tillhör Hymer-koncernen presenterar en ny serie som placerar sig under T-serien när det kommer till prisbild. Den nya serien heter Base och till lanseringen startar de med endast en planlösning. Etrusco Base T 6.9 SB bygger på Fiat Ducatos lågramschassi och är strax under 7 meter. 140 hk turbodiesel och sexväxlad manuell låda. Totalvikten är på 3500 kg. Detaljer som inte skiljer sig mot T-serien är ett underrede i glasfiber. Base T 6.9 SB påminner om T 6900 SB när det gäller planlösning. Men visuella kännetecken för Base är en ny, mer vinklad takspoiler, enkelhängda fönster och en stötfångare som är omålad i grundversionen. 

Invändigt finns en annan design på möbel och ett kök med en kombinerad spis och diskho. Tanken med Base är att den ska vara enklare utrustad. Base T 6.9 SB har en klassisk planlösning på cirka sju meter: enkelsängar ovanför garaget bak, badrum och kök i mitten av fordonet och en halvdinett framtill med vridbara förarhyttsstolar och sidosäte. 

Taksäng är tillval i Etrusco Base T 6.9 SB.

Etrusco Base T 6.9 SB.

I badrummet är duschdraperiet borttaget och istället finns en svängbar handfatsvägg som trollar fram en duschkabin när det är dags för tvagning.

Som tillval finns en manuell nedsänkbar taksäng vid sittgruppen. Type X-utförandet med högglansiga skåpluckor, som känns igen från de andra modellserierna, finns som tillval. Etrusco har satt in ett kompressorkylskåp som standard och uppvärmningen sker med Truma Combi gasol/luftvärmare. För att kompressorkylskåpet inte ska få slut på energi så snabbt rekommenderas tillvalet av ett andra batteri eller ett litiumbatteri. Grundpriset för modellen ligger på cirka 800 000 kr.

Etrusco V 6.8 SCF på Ford Transit – smal halvintegrerad

Etruscos V-serie tillhör en kategori de själva kallar vans, vilket är smala halvintegrerade fordon. Denna nya modell på Ford Transit är strax under 7 meter lång och bara 2,14 meter bred. Längst fram finns en stor face-to-face-sittgrupp, jämfört med övriga två modeller i serien som har vanligt utförande med en soffa i färdriktning. Som standard har denna modell en motor på 130 hk och 96 kW. Även i denna bil finns ett så kallat Vario-badrum, där ena väggen är svängbar och kan på så vis skapa ett duschutrymme medan toalett och handfat göms.

Grundpriset ligger på 747 000 kronor.

Etrusco CV Plus – plåtisserie

Etrusco numera två plåtisserier när denna släpps. CV och CV Plus. I nya CV Plus finns ett "vario-badrum" med svängbar vägg. Andra detaljer som kännetecknar Plus är ett panoramatakfönster ovanför förarhytten. Båda serierna är baserade på Fiat Ducato och CV Plus finns i två utföranden. CV Plus 600 DB+ som är 5,99 meter lång med en tvärgående säng bak och CV Plus 640 SB+ som är 6,36 meter med enkelsängar.

Grundpriset ligger på 784 000 kronor respektive 797 000 kronor.  

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.