Bild
Nästa artikel
NYHETER

Fängelse för utländska tjuvar

Publicerad 9 juni 2015 (uppdaterad 2 oktober 2019)
Tre män har dömts till fängelse för att bland annat ha stulit en husbil men även andra fordon för miljonbelopp. De upptäcktes efter att ha stulit en husbil i Mellerud.

Ttela uppmärksammar att Vänersborgs tingsrätt dömt en 28-årig man, en 41-årig man och en 50-årig man för grov stöld till fängelse i tre år, ett år respektive två år och sex månader.

28-åringen och 41-åringen dömdes för att ha stulit en husbil värd 400 000 kronor från ett företag i Mellerud. 28-åringen döms tillsammans med 50-åringen också för att ha stulit tre nya lastbilar från ett företag i Kronobergs län. När stölden upptäcktes var lastbilarna redan i Polen.

I domen konstateras att gärningsmännen varit tvungna att omedelbart föra ut stöldgodset ur landet för att kunna tillgodogöra sig det ekonomiska värdet.

- De aktuella lastbilarna har efter stölden varit omöjliga att sälja eller använda i Sverige, skriver Tingsrätten i sin dom.

Tingsrätten anser också om att det varit frågan om organiserad och planerad brottslighet, och stödjer sig bland annat på tillvägagångssätt som att man kört i kolonn och använt sig av följebil.

Här hittar du ttelas artikel.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.