Nästa artikel
Mobilt larm kopplat till mobilen
PRYLAR

Mobilt larm kopplat till mobilen

Publicerad 22 april 2014 (uppdaterad 22 april 2014)
Brukar du oroa dig för att någon ska börja rota i dina grejor när du är ute och campar? Kanske att någon går in i förtältet och kollar efter värdesaker? Det kan du försvåra med ett nytt mobilt larm kopplat till mobilen.
Nu finns det en lösning för alla säkerhetsmedvetna semesterfirare, ett helt nytt mobilt larm som du styr och övervakar från din mobiltelefon.
 
Minder-GSM från företaget Subitus AB är speciellt framtaget och designat för platser som husvagnar och husbilar.
 
Det här mobila larmet kräver inget abonnemang eller fasta installationer, allt du behöver göra är att plocka upp det ur lådan, sätta i sim-kortet och ladda upp. Under tiden laddar du ner en kostnadsfri app för din mobiltelefon och med tre enkla knapptryckningar är larmet redo och aktivt.
 
- Det här är en riktigt enkel och smidig lösning. Du placerar din Minder-GSM-enhet där du vill larma och sedan aktiverar du Larma-funktionen i din telefon, sedan är klart, berättar Peter Bäckström som tagit fram produkten för den svenska marknaden.
 
Det behövs heller inget el-uttag, förlängningssladdar, antenner eller trådlöst internet. Fullt laddad klarar det inbyggda Lithium-ion-batteriet upp till 1 års drift.
 
- Om larmet löser ut kommer det att ringa till dig och skicka ett SMS. Så även om du är på utflykt vet du att någon brutit larmet och du kan kontakta någon att kolla vad som händer, säger Peter Bäckström.
 
MinderGSM är ungefär lika stor som en kortlek och väger 160 gram. Det betyder att det är enkelt att ta med sig enheten vart du än ska, och det är lika enkelt att larma zoner hemma, på jobbet, i stugan som på tillfälliga platser under din semester. Du kan också larma på och larma av direkt från din mobil, oavsett vilken mobil du har eftersom larmet inte kräver en smartphone.
 
- Det här ersätter såklart inte ett vanligt villa-larm, utan är tänkt att användas för tillfälliga situationer. Det är bara fantasin som sätter gränser för användningsområdena, men helt klart kan semesterfirare, och inte minst barnfamiljer, ha stor nytta av larmet, säger Peter Bäckström.

Larmet hittar du här där det kostar 2 495 kronor.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.