Nu är det inte lång tid kvar innan vi har ett definitivt besked om Cabby kan räddas

Nästa artikel
Cabby kanske kan räddas
NYHETER

Cabby kanske kan räddas

Publicerad 14 december 2014 (uppdaterad 12 januari 2016)

Nu är det inte lång tid kvar innan vi har ett definitivt besked om Cabby kan räddas

Cabbys öde ligger nu i fordringsägarnas händer. Går dessa med på att bara få en fjärdedel av sina fordringar och Tingsrätten därutöver godkänner detta räddas företaget från konkurs.
Det är Värmlands Folkblad som skriver att Cabby med största sannolikhet kommer att kunna räddas. Rekonstruktören Henrik Nilsson på advokatbyrån Allians har lämnat in en ansökan till Tingsrätten om en ackorduppgörelse med fordringsägarna.

– Vi är oerhört nöjda, säger Henrik Nilsson till VF.

Det var den 23 mars 2014 som konkurshotet undanröjdes för ett tag då Tingsrätten godkände att Cabby fick genomgå en rekonstruktion och denna period har förlängts en gång men tiden går ut den 29 december.

Det har varit många turer för att lösa Cabbys ekonomiska bekymmer och bland annat har en tilltänkt köpare hoppat av och likaså kommunen som skulle köpt några av Cabbys fastigheter. Ett ärende som överklagades av en miljöpartist som dock inte fick rätt i Förvaltningsrätten men kommunen hoppade ändå av den ingångna affärsuppgörelsen efter beslutet. Turerna i historien kan du följa i de relaterade artiklarna du ser till höger.


Det som Cabby nu föreslår de 260 fordringsägarna är en fjärdedel av Cabbys skulder till dem och dessa skulder skall betalas inom ett år. Men än har inte tillräckligt många fordringsägare accepterat uppgörelsen även om de 75 procent av dessa som krävs enligt Henrik Nilsson uttalande till VF inte är långt borta.

– Jag har lämnat in ett förslag på en ackorduppgörelse till tingsrätten som uppgår till 25 procent. Går den igenom så finns det goda förutsättningar att driva verksamheten vidare, säger Henrik Nilsson i sitt förslag till Tingsrätten.

– För att den här ackordsuppgörelsen ska gå igenom måste 75 procent av fordringsägarna säga ja, och den nivån har vi i stort sett säkrat. Det är visserligen rätten som avgör till slut, men som vi ser det är förutsättningarna goda för att det här nu ska kunna lösa sig. Alla har ställt upp jättebra, inte minst har banken gjort stora eftergifter, säger han.

Tingsrätten tar beslut i mitten av januari 2015 efter det att ackordsförhandlingarna hållits den 14 januari. Blir det en ackordsuppgörelse kan Cabby drivas vidare som tidigare men blir det avslag återstår knappast något annat alternativ än konkurs. Cabby har i dagsläget 60 anställda mot 90 när krisen började i mars.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.