Lotte är lika populär i Estland som vår Pippi i Sverige. Låt barnen njuta en dag i parken!

Nästa artikel
Restips: Lottemaa nöjespark
ESTLAND

Restips: Lottemaa nöjespark

Publicerad 26 februari 2015 (uppdaterad 3 maj 2015)

Lotte är lika populär i Estland som vår Pippi i Sverige. Låt barnen njuta en dag i parken!

Finland har Mumintrollet men Estland har sin älskade hund Lotte. Vid Pärnu hittar du henne i Baltikums största temapark där fantasin har fått vara riktmärket.
Ta med barnen till en nöjespark som inte så många hunnit besöka än och låt även barna känna att de varit på en långväga semester trots att det är nära till Sverige!

Det är i Estlands sydvästra hörn, vid Pärnu, som estländarna 2014 förvandlade en tidigare sovjetisk missilbas till ett paradis för framför allt barnen. Det natursköna området vid kusten bjuder på både bad och fantasifigurer och har du barn med dig är det ett givet stopp.

I parken möter du Lotte, en mänsklig hund i kvinnogestalt, katten Bruno, kaninen Albert och alla de andra skojiga figurerna från Janno Põldma och Heiki Ernits barnböcker. Familjeparken bjuder på ett hundratal aktiviteter för både äldre och yngre på det 18 hektar stora området. Förutom bokfigurernas värld bjuder Lottemaa på bad vid stranden.

På scenen spelas det musik, cirkusartister uppträder och på kvällarna kommer musiker med mer vuxeninriktad underhållning. Självklart finns det mat att tillgå i såväl restaurangmiljö som lättare snacks runt om i parken.
 

Allt i enlighet med Lottes livsfilosofi,  att vara snäll gör livet intressant. För nog är det bättre med en temapark än en missilbas?

Här hittar du parkens hemsida med öppettider och biljettpriser.

Var?
Ungefär sex kilometer söder om Pärnu efter E67.

GPS: N58°18'17", E24°35'29"

Näraliggande camping hittar du här.
Färja till Estland
Färja går dagligen från Stockholm. Här hittar du bokning av färja.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.