Bild
Nästa artikel
SMÅLAND

Restips: Astrid Lindgrens värld

Publicerad 21 april 2014 (uppdaterad 12 april 2021)
Skall du ut med barnen i sommar? Då är Astrid Lindgrens värld i Vimmerby något alldeles speciellt!

Det finns få sätt som får familjen att samlas på det sätt som sker vid camping. Närheten, naturen och inte minst upplevelserna blir minnen för livet. Ändå finns det stunder som etsar sig fast i minnet och för sådant finns det få ställen som går upp mot Astrid Lindgrens värld. Här träffar du alla de välkända figurerna från böckerna och slipper förlita dig på Ilon Wiklands illustrationer. Här kan barnen verkligen krypa upp i Pippis knä och få en riktig kram av henne. Mycket av det här känner du säkert redan till men det finns all anledning att påpeka det ändå. Här är du mitt i bokens värld!

Att Astrid Lindgren har en speciell plats i våra hjärtan råder det väl knappast någon tvekan om och oavsett generation så har de flesta åtminstone läst någon av hennes många böcker. Att parken Astrid Lindgrens värld är lika speciell kanske däremot inte alla har lika klart för sig. Visserligen finns det många temaparker för barn och åtskilliga "sommarland" med vattenmiljöer men den här parken avviker från allt sådant. Självklart hittar du alla hennes välkända figurer livs levande i den härliga småländska naturen där de har var sitt område som är åtskilda av stora gröna trädbeväxta ytor där man kan sätta sig för att äta medhavd picknick.

På många ställen i parken spelas små pjäser upp, men de är inte så långa så även små otåliga barn kan koncentrera sig under hela pjäsen. Efteråt kommer skådespelarna ut till publiken och tar med barnen på upptåg. Det hela bygger på improvisation och inte minst barnskådespelarna imponerar.

Astrid Lindgrens Värld ger även de vuxna möjlighet att återvända till sina barndomsminnen eftersom böckerna är klassiker som oftast lästes även av föräldrarna. I den här parken är det dessa miljöer som återskapats och barnen kan verkligen leka av sig i miljöer som Villa Villerkulla. Alltsammans i enlighet med Astrids vilja om en park där barnen ska kunna leka och göra konster utan att föräldrarna ska behöva plågas av tjatande barn som lika gärna lockas av annat än upplevelsen i sig. För här står barnets uppevelser garanterat i centrum utan att föräldrarna behöver känna sig vilsna, men väl avlastade.

I sanning en speciell park som är mycket besöksvärd!

Var?

I Vimmerby efter väg 23/34 där de korsar väg 40

GPS: N57°40'26", E15°50'48"

Du kan campa i direkt anslutning till parken. Campingens hemsida hittar du här.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.