Bild
Nästa artikel
Restips

Tips: Vårtur i Norge

Publicerad 1 november 2018 (uppdaterad 1 november 2018)

Massiva Trollväggen med sina 1700 meter i mankhöjd.

Husbil & Husvagns förre chefredaktör gjorde en snabb resa längs turistväg 63 och insåg att Geiranger och Trollstigen är som bäst under försäsong. Lite trafik och mängder av vattenfall från den smältande snön höjer upplevelsen!
Efter mässan i Kristinehamn åkte jag västerut genom Värmland och upp förbi Lillehammer med siktet inställt på turistväg 63 där jag färdats förr. Trollstigen och Geiranger har en stark dragningskraft på turister från jordens alla hörn och så även på undertecknad som besökt platserna vid ett par tillfällen. Dock aldrig under tidig vår för vägen öppnar oftast i mitten på maj.

Intrycket av denna vårtur var över alla förväntningar. Just nu smälter snön på bergstopparna i en rasande takt och vattenfallen är otaliga. Vissa av dem duschar över vägbanan och när solen dessutom skiner bildas vackra färger och regnbågar. De snöklädda fjälltopparna ger i sig en speciell inramning och kontrasten mot de gröna fjordarna och dalarna blir stor.

Kort sagt, har du en långhelg över kan rv 63 med Trollväggen, Trollstigen, Geiranger och Dalsnibba rekommenderas starkt. Räkna med 200 mil och ett dieselpris som vårt eget och lägre. Mat kan fyllas på innan gränsen men den norska kronan är rekordlåg just nu så visst går det att handla på plats också. Kolla så att vädret ska bli bra och hoppa sedan in i husbilen!  

Ta även en titt i bildspelet där du hittar mer info i bildtexterna.

K
artbild på Turistväg 63, Trollstigenvägen

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.