Nästa artikel
Restips: Pippi har höstfest
SMÅLAND

Restips: Pippi har höstfest

Publicerad 21 oktober 2014 (uppdaterad 1 november 2019)
25 oktober - 2 november 2014 är det dags för ett aktivitetstätt Höstlovsöppet med äkta Småländsk Höstmarknad i Astrid Lindgrens Värld.
Precis som på en gammaldags marknad finns här massor av spännande, fina, välproducerade och ibland annorlunda varor från ett sjuttiotal utställare. Många av dem säljer hantverk och mycket av det som finns är traditionellt. Det mesta är lokalt producerat, inte minst maten. Men det händer mycket mer än just själva marknaden och alla aktiviteter hittar du på deras hemsida.

Även för barnen är höstlovet på Astrid Lindgrens Värld en helt annan upplevelse än på sommaren. Träden i parken går i en gul-röd skala och solen sjunker ner bakom trädtopparna redan under eftermiddagen. När det skymmer tänds eldkorgar och lyktor som lyser upp den friska, klara luften blandas med doften från tända grillar och nyrostade mandlar. Tempot är lugnt men för leklystna barn finns det mycket roligt att göra och upptäcka. Alla som vill kan träffa Emil i Lönneberga, Pippi Långstrump och Rasmus och Paradis-Oskar är här med familj och vänner alla dagarna. 

Under alla dagar bjuds på en mängd extraarrangemang för både stora och små utöver det ordinarie programmet. Vissa av dem är uppvisningar och vissa av dem kan man både titta på och få möjlighet att själv testa såsom exempelvis glasblåsning, drejning och tillverkning av smycken.

Boendet blir lättast på parkens egen camping.
Var?
I Vimmerby efter väg 23/34 där de korsar väg 40

GPS: N57°40'26", E15°50'48"

Uppgifter om inträdespriser, tider och aktiviteter hittar du på deras hemsida.

Du kan campa i direkt anslutning till parken. Campingens hemsida hittar du här.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.