Bild
Nästa artikel
SMÅLAND

Restips: Ny teater på Astrid Lindgrens Värld

Publicerad 7 juli 2014 (uppdaterad 1 november 2019)
Sommarens nyhet på Astrid Lindgrens Värld är kvällsteater-föreställningen Pippi på de sju haven. Premiären är den 7 juli och det spelas fram till den 21:a.

Under nästan fyra veckor har det byggts kulisser, tillverkats rekvisita, repeterats dag- och kvällstid, komponerats musik och spelat in den. Kostymer har sytts till alla karaktärer – kända och okända – som deltar i denna föreställning som överträffade den inbjudna publikens förväntningar. 

Ensemblen som under tre veckor i juli skall spela föreställningen är alla mycket erfarna skådespelare, förutom många års arbete i Astrid Lindgrens Värld arbetar de numera på teatrar som bland andra Stockholm- och Malmö Stadsteatrar, Malmö Operan samt privatteatrar som till exempel Maxim i Stockholm. Den enda nybörjaren i ensemblen är papegojan Rosalinda som spelas av tillika papegojan Jeppe på 5 år.

Föreställningen görs efter ett manus som är specialskrivet av Johan Briggert – som också regisserat – och baserar sig naturligtvis på Astrid Lindgrens berättelse men med viss anpassning till de förhållande som råder i Astrid Lindgrens Värld. Den innehåller mycket musik varav många stycken är nykomponerade av Fredrik Åkerblom som sedan många år engageras av oss för nyarrangemang av befintlig musik. Sånginstuderingen har Katrin Kernell och Kristina Ruhnström svarat för.

- Det känns alldeles fantastiskt att – tillsammans med ett så erfaret gäng – få möjlighet att regissera en av mina favoritberättelser med Pippi Långstrump. Att här i Astrid Lindgrens Värld kunna återberätta denna med hjälp av sjörövare och deras skepp, kanoner och krutrök, en riktig fästning i Porto Peluse och mycket mer är unikt! Att vi dessutom har mycket nyskriven musik som blandas in med de traditionella sångerna gör att hela föreställningen känns ny och mycket äkta, säger Johan Briggert.

Att spela kvällsteater i Astrid Lindgrens Värld ingår i det ständiga utvecklingsarbete som pågår i parken. Ambitionen att tillföra upplevelser och programpunkter har här varit utgångspunkten. 

- I sommar har vi velat erbjuda en ny upplevelse med denna kvällsteater och det kändes naturligt att välja ett stycke ur Pippi Långstrump så här första året. Vi har ju redan under vårt Höstlovsöppet spelat kvällsteater mörka höstkvällar i både Mattisborgen och i Katthult med fantastiskt resultat säger Mia Thelin, teaterchef i Astrid Lindgrens Värld. Valet av regissör föll sig också naturligt, Johan har arbetat med oss så länge och hans känsla för Astrid Lindgrens berättelser och vårt konstnärliga arbete i Astrid Lindgrens Värld är så stark och djup. Detta är vår största investering i en enskild teaterproduktion någonsin och alla inblandade har gjort ett fantastiskt arbete, fortsätter Mia Thelin.

Föreställningen spelas måndagar, tisdagar, onsdagar och torsdagar 7 – 21 juli 2014, klockan 19.30 med insläpp från kl. 19.00.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.