Bild
Nästa artikel
NYHETER

Telenor utökar surfmängden även i EU

Publicerad 10 maj 2017 (uppdaterad 10 maj 2017)
Telenor ger från och med idag törre datapotter som kan användas i 35 länder, fria samtal inom familjen i hela världen och ett nytt abonnemang utan databegränsning i Sverige. Nya och befintliga kunder med abonnemangen Frihet får ta del av de nya abonnemangen, till samma priser som tidigare.

I juni 2016 var Telenor först med att ta bort extra kostnader för att använda mobilen på resa inom EU och EES när Telenor Frihet-abonnemangen lanserades. Erbjudandet förbättrades i januari när Thailand, Malaysia och Myanmar lades till som länder utan extra kostnad för mobilsurf. De nya förbättringarna, menar Telenor, ska säkerställa att Telenors kunder fortsatt har de mest attraktiva erbjudandena utomlands såväl som hemma: 

  • frihet att ringa inom familjen utan extra kostnad var som helst i hela världen med Frihet Familj
  • frihet att surfa obegränsat i Sverige för hela familjen eller för storsurfare med abonnemanget Frihet Obegränsat*
  • frihet att använda nya större datapotter (upp till 100GB) på resa i EU, EES, Thailand, Malaysia och Myanmar (12GB, 24GB och 40GB blir 20GB, 40GB och 60GB)

– Vi vill säkerställa att vi har det bästa erbjudandet med mest frihet att använda mobilen i utlandet nu när även de andra operatörerna måste ta bort kostnader för roaming inom EU och EES. Dessutom satsar vi på frihet hemma i Sverige genom större datapotter och ett abonnemang utan datatak. Det rimmar väl med vår massiva utbyggnad av mobilnätet som nu möjliggör samtal och surf nästan överallt, säger Patrik Hofbauer, vd Telenor Sverige.

Telenor har tidigare erbjudit familjer möjlighet att köpa ett abonnemang med flera simkort och fördela surf mellan familjemedlemmar. Den möjligheten kvarstår med de nya större datapotterna och med det nya abonnemanget Frihet Obegränsat kan hela familjen dessutom surfa obegränsat i Sverige. Abonnemanget fungerar också för vem som helst som vill surfa obegränsat.

Sedan den 10 maj kan alla med Frihet Familj också ringa fritt inom familjen oavsett var i världen de befinner sig. Telenorkunder tillåts även använda hela sin datapott (upp till 100GB per månad) på resa i de totalt 35 länderna och utan hastighetsbegränsning i EU och EES.

* Abonnemanget behöver fyllas på manuellt efter 20GB förbrukning per dag (vilket motsvarar ungefär 20 timmar HD-film). Det finns ingen begränsning i hur många gånger abonnemanget kan fyllas på. Till EU, EES, Thailand, Malaysia och Myanmar kan kunder med Frihet Obegränsat ta med sig 100GB per månad.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.