Bild
Nästa artikel
NYHETER

Tre ger EU-roaming utan surftak eller prishöjningar

Publicerad 9 maj 2017 (uppdaterad 10 maj 2017)
Den 29 maj tar mobiloperatören Tre bort alla extra kostnader för roaming inom EU/EES, vilket innebär att Tres privat- och företagskunder surfar, sms:ar och ringer utan att det medför extra kostnader eller begränsningar för mobilsurf.

Priserna för Tres aktuella mobilabonnemang förblir oförändrade och kunderna har samma surfpott när de reser inom EU/EES som de har hemma. Om surfpotten tar slut, kan de köpa till extra surf för samma pris som på hemmaplan. 

- I takt med att vi blir allt mer uppkopplade har vi sett en konstant ökning av mobilanvändandet både hemma och i utlandet. Genom att ta bort extra kostnaden för roaming utan att begränsa surfmängden hoppas vi att våra kunder ägnar mindre tid att oroa sig för höga mobilfakturor och mer tid för avkoppling på semestern eller fokus på arbete under jobbresan, säger Johan Johansson, vd på Tre Sverige. 

Den 15 juni träder en ny EU-reglering i kraft som innebär att alla operatörer inom EU måste göra förändringar så att konsumenter ska kunna använda sina abonnemang på ett liknande sätt när de reser inom EU som när de är hemma. Dock har operatörerna möjlighet att begränsa abonnemangen. 

- Med EU:s nya regelverk hade vi kunnat införa ett maxtak för mobilsurf eller höja abonnemangspriserna men vi tror verkligen att våra kunder vill använda sina mobiler på samma sätt när de reser som hemma och har därför försökt göra det så enkelt som möjligt för våra kunder, säger Johan Johansson.

Det kommer även lanseras nya bredbandsabonnemang den 29 maj men informationen om dessa dröjer till dess.

EU-roaming utan surftak gäller samtliga mobilabonnemang för privat- och företagskunder i Tres aktuella portföljer: 
Privat - 3Fastpris 1GB, 3Fastpris 3GB, 3Fastpris 6GB, 3Fastpris 15GB, 3Fastpris 30GB och 3Fastpris 60GB.  
Företag - 3Företag 1GB, 3Företag 5GB, 3Företag 10GB, 3Företag 30GB, 3Företag 60GB och 3Företag 100GB.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.