Bild
Nästa artikel
NYHETER

Östergötland ska utvecklas som turistmål

Publicerad 31 mars 2017 (uppdaterad 4 april 2017)
Den statliga utredningen om Sveriges besöksnäring har varit i Östergötland för att se hur besöksnäringen där kan utvecklas.

–  Som ordförande för Göta kanal notera att vi har nya besöksgrupper, inte bara båtfarare. Cykelturismen längs kanalen växer, liksom husbilsturismen. Detta skapar nya jobb i besöksnäringen, säger landshövding Elisabeth Nilsson i ett uttalande till SVT.

Regionen har flera välbesökta platser som Kolmården, Göta Kanal och det nu planerade Lalandia i Motala som vi skrev om i en tidigare artikel. Lalandia i Motala anses viktig för ungdomars möjligheter att få en ingång till arbetsmarknaden. Men det finns även en rad platser som exempelvis Vadstena slott. En del pärlor hittar du i vår artikel från Askersund till Elmia.

Östergötland ska, enligt SVT, lämna sina förslag om besöksnäringen till den statliga utredningen och dessa får ta del av hur östgötska aktörer tänker sig att besöksnäringen kan utvecklas.

– Vi är glada att få möjlighet att diskutera med statens utredare. Östergötland har besöksmål av mycket olika karaktär och utvecklingsmöjligheterna är mycket stora, säger Elisabeth Nilsson.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.