Bild
Nästa artikel
NYHETER

Motala kan få enormt vattenland

Publicerad 15 december 2016 (uppdaterad 15 december 2016)

I Billund har Lalandia en Aquadome, kanske något liknande kommer att byggas i Motala.

Motala och danska upplevelseparken Lalandia har tecknat ett avtal om att undersöka möjligheten att öppna ett stort vattenland vid Varamobaden.

I dagsläget har Lalandia två anläggningar, en i danska Rödby och en i Billund, vilka besöks av fler än en miljon besökare om året. Anläggningarna är att anse som upplevelsecenter med inriktning på vattensport men även övrig sport och tillhörande campingområden och den i Billund rankas som Skandinaviens största anläggning i genren.

Avtalet är ett "Letter of Intent" vilket innebär att man undersöker möjligheterna att etablera en Lalandiaanläggning vid Folkets park och Varamobaden. Bedömningen är att det nya upplevelsecentret ska kunna locka fler än en halv miljon besökare varje år. Varamobaden är redan idag ett av Nordens största insjöbad.

– Ett Lalandia skulle innebära en helt ny färdriktning för Motala, där vi kan ta steget till att bli ett centrum för turism och besöksnäring. Det skulle innebära en stor ökning både när det gäller arbetstillfällen och besökare till Motala och Östergötland varje år, säger Camilla Egberth, kommunstyrelsens ordförande till Expressen som först uppmärksammade detta.

Här hittar du Lalandias hemsida.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.