Nästa artikel
Restips: Stor fest på Sofiero
SKÅNE

Restips: Stor fest på Sofiero

Publicerad 14 juli 2014 (uppdaterad 14 juli 2014)
Sofierios stora trädgårdsfest är en grönskande klassiker och den 29-31 augusti är det dags för den 18:e upplagan.

Den Stora Trädgårdsfesten på Sofiero är ett uppskattat evenemang och 2014 är året då det är extra stort fokus på besökaren. Sedvanligt möter besökaren inspirerande idéträdgårdar av de mest skilda slag, trädgårdskreationer och experter. Annika Malmgren, platschef på Sofiero, vill att besökaren får med sig idéer och trädgårdslust hem.

–  Vi vill ju, och har alltid velat, skapa en wow-faktor hos besökarna på Trädgårdsfesten. Jag vill att både experter, entusiaster och totala nybörjare skall kunna gå hem med tanken att det där ska jag testa hemma, oavsett om man har en stor trädgård eller en liten balkong.

Nyheter att ta hem
Årets trädgårdsfest innehåller en rad nyheter som går i linje med att alla skall kunna inspireras till att ”trädgårdera” hemma. Besökare kommer till exempel att kunna sätta upp sig på en lista för gratis trädgårdsdesignrådgivning, få professionell rådgivning om hur man odlar i kruka och tar in trädgården i hemmet och hur man kan använda så kallade intelligenta växter i betydligt många fler sammanhang än trädgårdsarbete.

Fest i trädgården
Fest och inspiration har genom alla år varit nyckelord i Trädgårdsfestens uppsättning och 2014 är inget undantag. Ett 20-tal idéträdgårdar kommer att byggas upp på allt från 15-250 kvm. Besökare kommer bland annat att få se ett bidrag från kungliga Solliden, vinnaren av Trädgårdskampen på SVT, Tony Johansson, ska skapa en morisk trädgård, det kommer finnas en medeltida klosterträdgård, en doftträdgård av trädgårdsjournalisten och författaren Christina Högard-Ihr, en miniträdgårdsrunda med åtta professionella trädgårdsdesigners, en trädgård med sten och vatten, Peter Englander från Apotekarens Trädgård skapar en egensinnig idéträdgård bland mycket annat.

På frågan vad som är nyckeln till en lyckad trädgårdsfest 2014 svarade Annika:

– Nyckeln är att potentiella besökare inser att Trädgårdsfesten är både det lilla och det spektakulära. Att besökare oavsett förkunskaper om trädgård kan inspireras och lära sig av det som visas i parken. En sliten klyscha men det kommer finnas något för alla att inspireras av, alla kommer ta med sig något hem.

Var?

5 km norr om Helsingborg efter väg 111

GPS: N56°05'07", E12°39' 45"

Sofieros hemsida hittar du här.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.