Nästa artikel
Restips: Läckö Slottsopera sommaren 2014
VÄSTERGÖTLAND

Restips: Läckö Slottsopera sommaren 2014

Publicerad 10 juli 2014 (uppdaterad 1 november 2019)
Falstaff – Verdis mästerverk är en opera fylld av lek och lust, burleskerier och förtrollning, samtidigt den åldrade konstnärens tankar om ett samhälle i förändring, ett liv i ständig rörelse och om svårigheten att rymmas i en tvättkorg.

Läckö slott fortsätter sin operasatsning på den elisabetanska scen som byggdes sommaren 2013. Nu fylls borggården med berättelsen om adelsmannen Falstaff vars frosseri i kostsam mat och dryck får honom att försöka förföra stadens rika borgarhustrur. Vilket de blir oerhört lyckliga för, enligt Sir Falstaff själv ...

I titelrollen ser vi Lars Arvidson, en av landets mest anlitade och omtyckta barytoner.

Dirigent är Läcköoperans hyllade musikaliske ledare Simon Phipps. Regi av Märit Bergvall, en erfaren regissör med glimten i ögat och fötterna stadigt i Hälsinge-myllan. Kostym är skapade av Anna Ardelius som gjort succé med sina makalösa kostymer.

Premiär lördag 12 juli 2014 klockan 20.

Spelas sedan tisdag-onsdag, fredag-lördag t.o.m 2 augusti och biljetter köps här.

Var?

Läckö slott ligger norr om Lidköping och det är skyltat fråm de flesta vägar. Annars norrut från norra infarten till Lidköping ut på Kållandsö.

GPS: N58°40'30", E13°13'10"

Bara 200 meter från slottet finns en camping som även har quick-stop men även Lidköping är intressant och erbjuder ett flertal campingar.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.