Nästa artikel
Restips: De 10 000 riddarnas dag
SKÅNE

Restips: De 10 000 riddarnas dag

Publicerad 1 juni 2014 (uppdaterad 1 november 2019)
Vårt hem är vår borg och vår borg är Glimmingehus. Här tränar vi, har våra tornerspel och andra uppvisningar. Den 14 juni är det dags igen för Riddarsällskapet Silverfalken!
Vad passar bättre än ett besök i Skåne efter det att Ystad utsetts till landets husbilsvänligaste kommun? Näraliggande Glimmingehus ordnar återigen De 10 000 riddarnas dag lördagen den 14 juni 2014. Att Glimmingehus på Österlen är  Sveriges bäst bevarade borg från medeltiden kanske du känner till. Dessutom är den en unik del av både dansk och svensk historia. Att få uppleva tornerspel i en så genuin miljö är magiskt.

Här får du stifta bekantskap med namnkunniga riddare från Riddarsällskapet Silverfalken då vi talar om en plats med anor. De visar upp en spektakulär show som dock är mer än bara en uppvisning. Hela miljön sjuder av spänning och medeltid. Den vackra borgen och hela borgområdet kommer att fyllas av olika medeltidsaktiviteter och skickliga hantverkare. Det är gycklare, försäljare, musiker men höjdpunkten är som alltid själva riddarspelen där någon dundrar fram på sin Nordsvenska stridshäst med svärdet i högsta hugg.

Såklart kan du prova på att skjuta pil och båge eller varför inte en medeltida rustning? Till vacker medeltida musik underhåller skickliga gycklare, medan den medeltida matlagningen och hushållssysslorna sköts i Stekarehustet.

Det är ingen dålig uppvisning du kommer att få se. Har du inte varit på någon riddarspel tidigare är det här rätt plats. Kombinera med ett besök på slottet och kanske husbilsvänligaste Ystad som är en spännande stad att se!
Var?

Mellan Ystad och Simrishamn efter väg 9

GPS koordinater

N55° 30' 3", E14° 13' 51"

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.