Bild
Nästa artikel
VÄSTERGÖTLAND

Forsviksdagarna

Publicerad 19 juni 2014 (uppdaterad 1 november 2019)
Vill du uppleva en bruksmiljö som den var förr skall du boka den 28 och 29 juni! Då genomförs Forsviksdagarna och bland mycket annat är gjuteriet igång!

Helgen efter midsommar varje år lever Forsviks Bruk upp lite extra. Då arrangerar Intresseföreningen Forsvik de populära Forsviksdagarna. Det blir bland annat marknad, historisk parad, arbete i smedja, gjuteri och kvarn med brödbakning och försäljning. I år innebär det lördagen den 28 juni och söndagen den 29 juni mellan 10 och 16.

Under helgen kan du njuta av folklivet och massor av de spännande och roliga aktiviteterna i den vackra och historiskt intressanta miljön. Förutom att utställningarna, butiken och kaféet har öppet som vanligt, är smedjan, kvarnen och gjuteriet i gång, med bland annat brödbakning och försäljning samt visning av tändkulemotorer. Du kan också passa på att gå ombord på Hjulångaren Eric Nordevall II, som byggdes på varvet vid Forsviks Bruk, och följa med på en tur med bruksjärnvägen. Det serveras kolbullar, korv och kaffe med hembakat bröd och Lions anordnar anksim vid slussen på söndag klockan 12.30.

Läs mer om denna spännande plats i artikeln som du hittar här eller till höger om texten.

Under båda dagarna är det fri entré till Forsviks Bruk. Forsviksdagarna arrangeras av Intresseföreningen Forsvik. Det finns mer information se deras hemsida. Forsviks IF erbjuder bilparkering inom samhället.

Var?
Strax norr om Karlsborg på väg 49, sväng västerut på väg 202.

GPS: N58°34'47", E14°26'09"

Forsviks bruks hemsida hittar du här.

Näraliggande camping hittar du här.

Näraliggande ställplats hittar du här.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.