Nästa artikel
Antikmässa i Brösarp
SKÅNE

Antikmässa i Brösarp

Publicerad 4 april 2016 (uppdaterad 4 april 2016)
I Brösarp hålls i helgen Sveriges ledande antikmässa för orörda antikviteter. Folkkonst och föremål från det gamla bondesamhället varvas med konst och högreståndsmöbler samt nutida design.

På fredag morgon kommer Brösarp åter att invaderas av tusentals antikintresserade från när och fjärran som vandrar byn runt för att besöka de olika mässlokalerna.

Brösarps antikmässa har vuxit från ett litet lokalt evenemang till Sveriges kanske mest omskrivna och omhuldade mässa och beskrivs ofta i såväl svensk som utländsk fackpress som "Sveriges bästa antikmässa". Mässans inriktning med möbler och andra föremål i ursprungligt skick är det som väcker extra intresse hos kunder, press och utländska besökare. I år hålls mässan för tjugotredje gången!

Mässan är inte bara ett tillfälle för inköp utan lika mycket ett unikt tillfälle att lära sig något om antikviteter. Utställarna besitter stor kunskap och står gärna till tjänst med information om sina objekt och vill man ha egna föremål värderade går det bra att ta med dem till mässan men även ett foto på något ärvt eller förvärvat är ofta tillräckligt för ett första utlåtande.

I år kommer Antikrundans silver- och smyckesexpert Jan Ribbhagen att värdera publikens medhavda föremål. Från Antikrundan deltar även Claes Moser, konstexpert, samt Sonia Nilsson, expert på målade möbler, som utställare på mässan.

Var och när?
Brösarp ligger vid Österlen där väg 9 mot Kivik lämnar väg 19.

GPS:  N55°43'39", E14°05'46"

Fredag 8 apr 13:00 - 20:00
Brösarps mässhall, Brösarps Gästgifveri och fd Sparbanken i Brösarp
Lördag 9 Apr   10:00 - 18:00
Brösarps mässhall, Brösarps Gästgifveri och fd Sparbanken i Brösarp
Söndag 10 apr 2016 10:00 - 16:00
Brösarps mässhall, Brösarps Gästgifveri och fd Sparbanken i Brösarp

Här hittar du mässans hemsida.

Det finns ingen campingplats i Brösarp men ett tiotal inom rimligt avstånd.

Missa inte övriga restips i närheten!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.