Nästa artikel
5-års jubileum av Bruksvallarna Game Fair
HÄRJEDALEN

5-års jubileum av Bruksvallarna Game Fair

Publicerad 31 juli 2015 (uppdaterad 1 november 2019)
Den 7-9 augusti blir fullspäckade dagar med jakt, fiske, mat, kurser, hantverk, terrängfordon och uppvisningar på Bruksvallarna Game Fair. Den stora fritidsmässan i Funäsfjällen innehåller i år flera nyheter såsom mattorg, surströmmingsprovning och uppvisning av beriden bågskytt.

Den femte upplagan av Bruksvallarna Game Fair går av stapeln den 7-9 augusti på samma plats som de stora skidloppen avgörs. Mässan är samlingsplatsen för den som gillar natur och friluftsliv. 100 utställare väntas och arrangörerna hoppas på kring 5000 besökare.

- Det kommer att bli en fantastisk fin mässa, vi har ett väldigt starkt startfält bland utställarna och många roliga aktiviteter för besökarna, säger mässgeneralen Magnus Myhr.

En av årets nyheter på Bruksvallarna Game Fair är mattorget, som samlar alla matutställare på ett och samma ställe.

- Vi vill lyfta fram maten och matens värde, det är en viktig del av mässan, säger Per-Åke Näsvall, matambassadör i Härjedalen och en av arrangörerna bakom Bruksvallarna Game Fair.

- Intresset för mat växer och har ju alltmer blivit en reseanledning, fastslår Per-Åke.

Bland årets nyheter finns också två helt olika smakupplevelser, surströmmingsprovning och vinprovning. På aktivitetssidan har Bruksvallarna Game Fair satsat ännu mer på skyttet, där jaktprofilen Fredrik Myhr har med sig sina unika och naturtrogna måltavlor som rör sig både i sidled och mot skytten. Bland uppvisningarna utmärker sig VM-medaljören och den beridne bågskytten Emil Eriksson.

I mässprogrammet finns också föreläsningar och kurser att ta del av, förutom att besöka utställare, äta god mat, delta i aktiviteter, tävlingar, eller testa sin hund på hur den reagerar på ett björnmöte.

På lördagskvällen blir det festligheter och gästabud, en given succé som återkommer år efter år, precis innan jaktsäsongen drar igång.

Mer info: www.bruksvallarnagamefair.se

Var?
Funäsdalen ligger norr om Ljusnedal efter väg 84.

Det finns flera campingar i området, avstånd 7-15 km.

GPS: N62°38'37", E12°25'42"

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.