När färskpotatisen börjar skördas är det vår och dessutom dukas det upp till fest. Svensk Potatis bjuder på några enkla och goda varianter av potatissallad som passar utmärkt när vårvärmen slutligen kommer.
4 personer
1 kg kokt, skalad färskpotatis – alternativt en fast matpotatis
Olika gräddfilssåser
Alt. 1
3 dl gräddfil
½ tsk salt
1 krm peppar
1 dl finhackad dill/persilja och/eller persilja
Alt. 2
3 dl gräddfil
1 finhackad gul lök
½ dl kaviar
½ dl finhackad dill
Alt. 3
3 dl gräddfil
1 – 2 msk färskriven pepparrot
½ tsk salt
1 krm peppar
1 grovrivet äpple
½ dl persilja
Tillagning:
Rör samman alla ingredienser i en skål, blanda ner potatisen. Gräddfilssåsen får inte röras för mycket då den kan bli för tunn. Låt salladen stå kallt till serveringen. Smaklig måltid!
Ämnen i artikeln
Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.