Bild
Nästa artikel
RECEPT

Färskpotatissallad med gräddfilssås

Publicerad 2 maj 2017
När färskpotatisen börjar skördas är det vår och dessutom dukas det upp till fest. Svensk Potatis bjuder på några enkla och goda varianter av potatissallad som passar utmärkt när vårvärmen slutligen kommer.

4 personer

1 kg kokt, skalad färskpotatis – alternativt en fast matpotatis

Olika gräddfilssåser
Alt. 1 
3 dl gräddfil
½ tsk salt
1 krm peppar
1 dl finhackad dill/persilja och/eller persilja

Alt. 2
3 dl gräddfil
1 finhackad gul lök
½ dl kaviar
½ dl finhackad dill

Alt. 3
3 dl gräddfil
1 – 2 msk färskriven pepparrot
½ tsk salt
1 krm peppar
1 grovrivet äpple
½ dl persilja

Tillagning:
Rör samman alla ingredienser i en skål, blanda ner potatisen. Gräddfilssåsen får inte röras för mycket då den kan bli för tunn. Låt salladen stå kallt till serveringen. Smaklig måltid!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.