Bild
Nästa artikel
VÅRNYHETER

Årets första färskpotatis skördad

Publicerad 28 april 2017 (uppdaterad 3 november 2019)
Som inget annat visar skördandet av årets första frilandsodlade färskpotatis på att våren verkligen är här, och i år blev premiären den 27:e april. Potatisodlare Ted Ivarsson på Bjärehalvön/Förslöv var först ut med att plocka upp primörerna. Men smakar det så kostar det!

Intresset för de allra första primörerna är som alltid stort. Ett antal grossister, handlare och kockar har följt utvecklingen för att få tillgång till de allra första knölarna. Vid budgivningen blev den lyckliga köparen av de 40 kilo som auktionerades ut Hemköp Torsplan i Stockholm. 

Årets premiärpris för primörerna blev 1 500 kronor per kilo.

Potatisen sattes den 1 mars och i år har det tagit nästan exakt 2 månader för potatisen att bli klar, det kalla aprilvädret till trots. Detta var två dagar tidigare än 2016 och dessutom blev den betydligt billigare än förra årets 2 100 kr per kilo.

Så fram med sillen, grillen, dillen eller vad ni föredrar när primörerna ska avnjutas. Redan de närmaste veckorna kan priset hamna på mer angenäma nivåer, nåja, men vad gör man inte för att njuta av svensk färskpotatis så här tidigt?

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.