Bild
Nästa artikel
NYHETER

Ytterligare en femstjärnig camping i år

Publicerad 18 juni 2017 (uppdaterad 18 juni 2017)
Sverige har nu fått ytterligare en femstjärnig SCR-ansluten campingplats, Ansia Resort i Lycksele. Det är den trettonde campingen som fått denna status i en trend där campingarna blir allt mer påkostade.
För att få fem stjärnor krävs ett stort utbud av aktiviteter och service samt en mycket god skötsel av campingplatsen, något som Ansia Resort alltså har och tilldelas därmed full pott. Det är Svensk Klassificering AB som på uppdrag av SCR Svensk Camping genomför klassificeringen av till SCR anslutna campingar skriver campingsverige.se på sin hemsida.

Investeringstakten hos SCR-campingarna har de tre senaste åren legat på ungefär en halv miljard per år vilket förstås bidragit till den ökade standarden som huvudsakligen gått till sanitets-och serviceanläggningar, poolområden och lekland. En annan trend är att antalet campingar som erbjuder ställplatser vid sidan om den traditionella campingverksamheten ökar i takt med att antalet husbilar blir fler.

För att klassas som femstjärnig av Svensk Klassificerings AB ska campingen ha pool, restaurang, butik och en mängd arrangerade aktiviteter för både barn och vuxna. Noterbart är att Öländska Löttorp stoltserar med två av de 13 femstjärniga campingplatserna i landet, Böda Sand och Sonjas Camping.

De här är Sveriges femstjärniga SCR-anslutna campingplatser enligt campingsverige.se:

Ansia Resort, Lycksele
Apelviken.se, Varberg
Byske Havsbad, Byske
Böda Sand, Löttorp
Daftö Resort, Strömstad
Gustavsvik, Örebro
Hafsten Resort och Camping ,Uddevalla
Kneippbyn Resort, Visby
KronoCamping Lidköping, Lidköping
Sonjas Camping, Öland
Västervik Resort – Lysingsbadet, Västervik   
Pite Havsbad, Piteå
Årjäng Camping & Stugor Sommarvik, Årjäng

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.