Nästa artikel
Tesla van... eller husvagn?
Självkörande

Tesla van... eller husvagn?

Publicerad Idag 9:08 (uppdaterad Idag 12:05)
Nu på morgonen visade Tesla sin nya självkörande Robovan. Vi gick såklart igång på den direkt. Både positivt och negativt...

Företaget Tesla visade imorse sin nya Robovan som du säkert kommer läsa mycket om i dagarna. Det är ett självkörande transportfordon som i det visade exemplaret hade 20 sittplatser. Men Robovan ska användas för att kunna transportera gods och därmed även utan sittplatserna. Designen påminner om något art-deco-lok från förr blandat med rymdskepp eller... en husvagn?

Men varför ens visa detta fordon i en tidning om husbilar och husvagnar? Vi tänker förstås att Robovan måste inredas med kök, soffa, säng och badrum och vips har man en självkörande husvagn, eller husbil, beroende på vad man vill kalla det. 

Antingen sitter man i den och låter sig transporteras till Böda camping eller så får den åka efter likt en husvagn. Dragbilen behöver inte ens dragkrok för att Robovan ska följa efter.

Nu ska vi vara ärliga och säga att det här med camping förstås är rena fantasier i nuläget. Den är tänkt för kollektivtrafik och transporter i städer. Och vi lär inte se dem på ett bra tag i trafiken. På en av bilderna som syns på webben ser det faktiskt ut som fricamping med en Robovan stående i naturen med dess ägare och en hund.

På redaktionen blev hälften provocerade och hälften exalterade av denna förarlösa framtid... vad anser du? Kanske allt bara är ett försök för Tesla att höja värdet på sin aktiekurs? Attans... i så fall gick vi på det också, och får beklaga i förhand! 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.