Bild
Nästa artikel
NYHETER

Strid om ställplatser i Vejbystrand

Publicerad 3 november 2014 (uppdaterad 30 september 2019)
Husbilsturerna i Vejbystrand fortsätter. Nu river länsstyrelsen upp det tillfälliga bygglovet för uppställningsplatserna i hamnen.

Helsingborgs Dagblad fortsätter att rapportera om den infekterade situationen i Vejbystrand där husbilarna sommar efter sommar har rört upp känslorna.

Grannarna till hamnen vill helt enkelt inte ha de vita "klossliknande" bilarna längs havsutsikten. Hamnföreningen markerade förra året elva platser men grannarnas protester ledde till ett föreläggande från stadsarkitektkontoret. Ställplatsen visade sig kräva bygglov vilket innebar att den stängdes.

Då lämnade kultur- och fritidsförvaltningen in en bygglovsansökan för en ställplats strax intill i hamnen men länsstyrelsen upphäver nu det tillfälliga bygglovet eftersom grannar överklagat detta. Grannarna klagar på att det blir för omfattande trafik.

Problemet är att det inte finns några särskilda parkeringsregler för husbilar och såväl hamnföreningen som kultur- och fritidsförvaltningen menar att situationen nu blir sämre eftersom husbilar enligt lag får parkeras som vanliga personbilar.

Frågan fortsätter att hanteras med samrådsmöte men om denna har lösts till nästa sommar återstår att se.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.