Nästa artikel
Solifer Polar varslar 26 personer
NYHETER

Solifer Polar varslar 26 personer

Publicerad 4 februari 2014 (uppdaterad 4 februari 2014)
Solifer Polar varslar 26 personer om uppsägning. Denna åtgärd läggs ovanpå det produktionsstopp som gäller från och med den 3 februari för produktionspersonalen.

Produktionsstoppet på Solifer Polar skrev vi om nyligen, se separat artikel, och det pågår i tre veckor framöver och beror på låg orderingång.

- Vi har kört en högre takt i vinter än vi brukar ha gjort så då har ordrarna ätits upp, vi har hoppats in i det längsta att de ska komma in nya, men det gjorde det inte. Det är ingen rolig period att vara hemma i nu på vintern, samtidigt måste man ju ha ett jobb och kan man hjälpa till så. Vi har gjort det i största samförstånd med alla medlemmar och företaget, säger Erik Sundin vice ordförande i GS-facket på Solifer Polar till den lokala tidningen Folkbladet.

Så sent som i höstas anställdes 30 personer då efterfrågan på 2014 års modeller var stor. Platschefen sa då att Polar inte uteslöt att ännu fler skulle behövas.

Nu, bara några månader senare, har nästan alla nyanställda varslats om uppsägning. Varseltiden är fyra månader.

- Hade man vetat det man vet nu så skulle man kanske inte ha gjort det, men jag är glad att de har fått jobba dessa månader, säger Erik Sundin till Folkbladet, man hoppas att varslet inte verkställs. Och går det som det ska så verkställs det inte. Men man måste ju vara säker, det är väl det de är ute efter.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.