Nästa artikel
Solifer Polar nyanställer
MARKNAD

Solifer Polar nyanställer

Publicerad 26 september 2013 (uppdaterad 9 oktober 2014)
SoliferPolar AB i Dorotea nyanställer 30 personer efter en omfattande ökning av produktionsbehovet. Detta efter det stora intresse kunderna visat bolagets modeller på såväl Noliamässan som Elmiamässan.

Försäljningen av Polars och Solifers produkter har efter visningarna på två av branschens största och viktigaste mässor, Stora Nolia i Umeå och Elmia husvagn och husbil i Jönköping, ökat. Den ökade efterfrågan har lett till att produktionstakten i fabriken i Dorotea mer än fördubblats. För att klara den ökade produktionstakten har 30 personer anställts. Platschef Roger Johansson utesluter inte att det kan behövas ytterligare personalförstärkning för att möta den ökade efterfrågan. 

Det här är positivt för många parter – det är viktigt för branschen, för svenskt näringsliv i allmänhet och för arbetssituationen i Dorotea i synnerhet. Dessutom innebär en högre produktionstakt många fördelar, inte minst för våra slutkonsumenter, säger Roger Johansson, platschef på SoliferPolar AB.

Alla Polars produkter tillverkas sedan 1964 i Dorotea i världens nordligaste husvagnsfabrik.

Försäljningen sker genom återförsäljare i Sverige, Finland och Norge samt genom importörer i Danmark, Holland, Tyskland och Schweiz.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.