Northern Lights NLC 6 är helt nyutvecklad och den passar pickuper med dubbelhytt.

Nästa artikel
Nytt namn och ny camper från Dorotea!
NYTT 2025

Nytt namn och ny camper från Dorotea!

Publicerad 2024-08-20 11:32 (uppdaterad 2024-08-20 11:43)

Northern Lights NLC 6 är helt nyutvecklad och den passar pickuper med dubbelhytt.

Svenska S Karosser byter namn på sina campers och visar en spännande nyhet för dubbelhytter.

S Karosser i Dorotea byter namn på sina campers från Easy Campers till Northern Lights Campers. Till 2025 lanserar de också nya campern NLC 6 för pickuper med dubbelhytt. Den har förutom att den breddats till 2,2 metr också fått en helt ny och längre alkov som gör att man kan sova i längdriktningen. 

Under sängen finns slingor till den vattenburna värmen samt en ny sängbotten med Froli tallriksfjädrar istället för som tidigare ribbotten. Man har också rätat ut alkovens tak så att man får en högre alkovhöjd på 90 cm från madrass till tak. 

NLC 6 har också fått högre totalhöjd vilket ger utrymme till dubbelgolv på hela golvytan. Detta dubbelgolv är tillverkat i kompositmaterial och har luckor för lastning och service. Även här finns förstås vattenburen golvvärme. Inuti dubbelgolvet har man placerat all teknik som vattentankar, el-central och batterier.

Den nya campern har högre takhöjd och längre alkov. Dessutom har man lämnat den kulhamrade plåten och övergått till slät plåt. Se den färdiga skapelsen på Elmia eller i Düsseldorf där den ställs ut.

Kranar för tömning av tankar och dränering av varmvattenberedaren är nu samlade på en plats för enklare hantering.  Campern har en ny färskvattentank på hela 150 liter samt ett nytt kylskåp på 157 L (Dometic RCL 10.4 ET). Sidorna och bakgaveln på campern går nu hela vägen ner och det är en förändring som gör att man inte längre behöver demontera bakluckan på pickupen.

En annan nyhet är isoleringen av XPS och slät plåt istället för som tidigare kulhamrad. Dessutom är 40 procent av träreglarna ersatta med kompositreglar och skummade inredningsskivor. Entrén på sidan har en ny stalldörr med fönster, sopkorg och myggnät som standard.

I alkoven finns nu ett större fönster samt överskåp på både höger och vänster sida. Det blir också en ny inredningsfärg som kommer att finnas som alternativ till den klassiska björkinredningen. Inredningen kommer även med ett nytt rundat listsystem i aluminium.

Förutom nya NLC 6 för dubbelhytt har S Karosser också uppdaterat den klassiska lilla campermodellen Camp Compact. Samtliga campers kommer få den långa alkoven modellåret 2025/2026 och dessutom byter man namn från Easy Campers till Northern Lights Campers. Därmed får de samma namn i hela Europa.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.