Nästa artikel
Mobile Living Group drivs vidare
NYHETER

Mobile Living Group drivs vidare

Publicerad 10 mars 2015 (uppdaterad 10 mars 2015)
Konkursförvaltaren för Mobile Living Group är nu utsedd. Det blir Mikael Kubu som redan bestämt sig för att driva all verksamhet vidare och att de enheter som får rimliga bud säljs.

Mikael Kubu som är jurist på Ackordcentralen, har utsetts till konkursförvaltare för samtliga nio bolag i gruppen enligt Affärsliv.

Uppdraget accepterades i fredags, men hans bedömning är redan klar, bäst möjlighet för borgenärerna blir det sannolikt om han säljer verksamheten någorlunda intakt. De som har störst fordringar är Danske Bank tätt följd av Nordea.

– Verksamheten kommer att drivas vidare. Det hålls öppet precis som vanligt och sen kommer vi parallellt med detta att infordra anbud för att kunna sälja antingen hela eller delar av verksamheten till någon annan som är beredd att driva det vidare säger Kubu till Affärsliv.

På Affärslivs fråga om fortsatt drift över somaren svarar Kabu

– Det finns egentligen ingen gräns, det avgörs av hur länge det är ekonomiskt försvarbart.

Om vilka bolag som konkursförvaltaren tror kommer att avvecklas ger Kabu än så länge avvaktande svar och menar att det beror på om det finns köpare. Likaså kan han inte uttala sig om det kan bli ägartvister om fordon som är i konkursbolagets besittning och säger att Ackordscentralen jobbar med den frågan.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.