Nästa artikel
Mobile Living Group i konkurs
NYHETER

Mobile Living Group i konkurs

Publicerad 6 mars 2015 (uppdaterad 1 oktober 2019)
En av de största aktörerna på marknaden, Mobile Living Group har på egen begäran försatts i konkurs. Företaget omfattar flera enheter och det är i dagsläget oklart om hur stor del av verksamheten som berörs.
Vid vår kontakt med Josef Wiklund på Tingsrätten i Linköping bekräftas att det inkommit en egen begäran om konkurs per e-post men för att konkursansökan ska anses som fullbordad krävs en ansökan i original och posten hanteras inte förrän senare under dagen.

- Normalt sett begärs även underliggande bolag i konkurs samtidigt med moderbolaget men då bolagen har olika säten kan jag inte se situationen för dessa via vårt datasystem. Det kommer dock normalt att innebära att hela ägarkedjan sätts under konkursförvaltare, säger Josef Wiklund.

Mobile Living Group ägs i flera led. Överst i kedjan finns Strömmestad Förvaltning AB som enligt kreditupplysningsföretaget Allabolag.se redovisar en förlust för 2013 (senaste uppgift) på 19,5 miljoner (- 3 miljoner) och efter finansnetto drygt 22 miljoner (- 4,5 miljoner).

Strömmestad Förvaltning AB äger Mobile Living Holding som redovisar en förlust för 2013 på 2,2 miljoner (+ 4,3 miljoner) och efter finansnetto en förlust på knappt 1,7 miljoner (+4,3 miljoner).

Mobile Living Holding äger Mobile Living Group som redovisar en förlust på drygt 16 miljoner (+7,2 miljoner) och efter finansnetto drygt 19 miljoner (+9 miljoner). Omsättningen uppgick till 623 miljoner (488 miljoner).

Moderbolaget Mobile Living Group Sweden AB som ansökt om konkurs äger följande bolag som i någon form kommer att påverkas av konkursen och enligt Tingsrätten normalt sett försätts i konkurs samtidigt med moderbolaget och sätts under förvaltare:

Mälarcamp AB
Bürstner Sverige AB
SoliferPolar Scandinavia AB
Niesmann Sverige AB
Östgöta Camping-gruppen AB
//Svedala Fritidsfordon AB
Movera Scandinavia AB

SoliferPolar Scandinavia AB ansvarar för marknad och försäljning av Solifers och Polars husvagnar och husbilar i Skandinavien. Polarfabriken som tillverkar Polar i Dorotea är inte en del av detta bolag men i höstas varslade de 35 anställda och varslet fullföljdes för någon vecka sedan. Verksamheten för SoliferPolar AB (Polarfabriken i Dorotea) fortsätter därför utan påverkan av konkursen. Inte heller påverkas dotterbolaget SoliferPolar AS, som är verksamma i Norge, av konkursen. 

Östgöta Camping-gruppen består av Östgöta Camping, Mälarcamp, Skåne Camp, Hallands Camp och Dalarna Camp.

Vi kommer att följa händelseutvecklingen för de av Mobile Living Group Sweden AB ägda bolagen och löpande redovisa hur konkursen påverkar deras situation.

Företagets organisation ser ut så här

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.