Nästa artikel
Många rån efter E6
NYHETER

Många rån efter E6

Publicerad 20 augusti 2015 (uppdaterad 20 augusti 2015)
Den senaste tiden har det gått en rånvåg på rastplatser i Ängelsholmstrakten längs E6, bara den senaste månaden har polisen fått in ett tiotal anmälningar. Det gemensamma är att ägarna inte märkt något förrän de vaknat på morgonen.
Det är framför allt utländska turister som har drabbats och flera har i polisanmälningarna uppgett att de blivit drogade och rånade när de sovit i sin husbil på parkeringsplatser i Ängelholmstrakten. Detta trots att det hittills aldrig gått att fastställa att detta skett någon gång. De har enligt anmälningarna rånats utan att de haft en aning om hur det gått till.

Klart är i varje fall att inbrotten skett medan ägarna sovit och att de inte vaknat medan plånböcker, mobiler, läsplattor, datorer och kontanter stulits. I ett fall har inte ens hunden reagerat.

Senast i söndags drabbades en tysk familj som parkerat på en rastplats söder om Ängelholm, skriver Helsingborgs Dagblad. Den familjen vaknade av att dörren stod och slog i vinden.

Vi har tidigare tagit upp årets rånvåg och Göteborgspolisen har uppmanat till försiktighet, i synnerhet när det gäller övernattning på rastplatser. Efter de senaste veckornas utveckling finns det anledning att återigen påminna alla om vikten av att välja att övernattningsplats med omsorg och rastplatser framstår inte som de säkraste.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.