Nästa artikel
Stöld igen i husbil på rastplats
NYHETER

Stöld igen i husbil på rastplats

Publicerad 18 juni 2015 (uppdaterad 2 oktober 2019)
Det är kanske inte ens värt att skriva om längre men nu har ytterligare en husbil haft inbrott på en rastplats. Trots att fyra personer sov i bilen lyckades tjuven bryta sig in. Polisen varnar nu för inbrott längs hela E6:an. Stråtrövarna på bilden har dock en trevlig föreställning väl värd att se.

Återigen är det en tysk husbil som parkerat för natten på en rastplats, den här gången vid Hjärnarp på E6 vid Hallandsåsen.

Man kan tycka att någon av de fyra personerna borde ha vaknat men så skedde inte trots att tjuvarna gjort ett hål i förardörren så att de kunde komma in och därefter stal en väska som var placerad i framsätet.  

Enligt kriminalkommisarie Mats Jansson vid Skånepolisen så stals bland annat nationella ID-kort. Det tål att påpekas att pass stals även i husbilarna norr om Göteborg. Stölden upptäcktes inte förrän i morse när de drabbade vaknade. Som vid de stölder som skedde tidigare i veckan är det uppenbarligen så att tjuvarna är tillräckligt tysta för att inte ens personer som sover i bilarna vaknar.

Polisen varnar nu för hela E6:an från Skåne till Strömstad. Enbart på rastplatsen vid Spekeröd utanför Stenungsund har det skett fyra inbrott under den senaste månaden.

- Vi har också haft ett inbrott i en husbil på rastplatsen vid Ödsmålsbron, säger Håkan Johansson som är stationsbefäl vid polisen i Stenungsund till Göteborgs Posten. På båda rastplatserna har Trafikverket satt upp skyltar på tre språk där de varnar för inbrottstjuvar. 

- Ofta ligger värdesaker synliga i husbilarna. Det måste gå att lägga dem på mindre synliga platser. Lägg plånboken och andra värdesaker under huvudkudden eller någon annanstans i husbilens sovutrymme tillägger Håkan Johansson.

Som vi så sent som för ett par dagar sedan skrev så uppmanar vi alla till försiktighet. Kanske är det lämpligare med en ställplats eller camping än en rastplats?

Rasebergs sommarteaters hemsida hittar du här och där kan du uppleva hur det var förr. Frågan är om det håller på att bli likadant igen.

Kommentera: Har du blivit utsatt för inbrott i din husbil medan du sovit?

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.