Nästa artikel
Kullstabacken får nytt liv
NYHETER

Kullstabacken får nytt liv

Publicerad 27 september 2015 (uppdaterad 2 oktober 2019)
För några årtionden sedan var Kullstabacken ett välkänt resmål för vinterturister men andra orter utvecklades mer och tog efterhand över. Nu ska det bli ändring på det i och med att nya ägare gör storsatsningar.
Det är ÖP som uppmärksammar satsningen och begett sig till backarna och intervjuat. Kullstabacken var under 1970- och 1980-talet populär bland både motionärer och tävlingsåkare och då anordnades bland annat världscupen i rodelbanan. Nu har backen köpts av två av de eldsjälar som jobbade ideellt vid backen under den tiden, Bo Paulsson och Roger Säll, och siktet är högt ställt inför de närmaste åren. Duon har rivstartat med att ordna bättre belysning och renovera ett flertal stugor längs backen och räknar med slalompremiär i mitten av december då även rodelbanan kan få en renässans. Även husvagnscampingen ingår i satsningen.

– Vi vill göra det här till en alpin destination för vinterturister igen, och under de veckor som vi varit ägare har det hänt mer saker än under fem år, säger Roger Säll till ÖP

Kullstabacken har fyra nedfarter och duon lovar att dessa kommer att hålla hög klass kommande vinter samt att det kommer satsas extra på fina liftspår.

– Unga åkare måste kunna utvecklas här. Vi kommer att presentera flera satsningar framöver, men jag kan avslöja att vi redan nu gjort klart med en deltävling i Lilla Världscupen, fortsätter Bo Paulsson att berätta till tidningen.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.