Bild
Nästa artikel
NYHETER

Grönhags Camping köps upp av Kapelludden

Publicerad 5 maj 2017 (uppdaterad 5 maj 2017)
För andra gången den här veckan står Öland i centrum för en större campingaffär. Den här gången är det Kapelludden som köper Grönhags Camping i Köpingsvik och det blir en ställplats för 40 husbilar.
Det är Besöksliv som uppmärksammat att ytterligare en camping byter ägare på Öland, den här gången är det snarast fråga om en sammanslagning. I tisdags togs driften av anläggningen över även om affären blev klar redan i april. Om anläggningen ska byta namn är i dagsläget inte officiellt.

– Affären betyder jättemycket för oss eftersom den bidrar till att vi kan utveckla vår verksamhet, nu får vi en anläggning som kompletterar perfekt, säger Thomas Nilsson, ägare av Kapelludden, till Besöksliv. Vi tycker att vi kan det här med camping på Öland och nu har vi bestämt oss för att växa. Vi ser en ökad efterfrågan på bäddar i Kapelludden och därför vill vi bygga fler stugor.  Men eftersom bygglovet inte godkänts så har vi tänkt om. Det som sker nu är att vi ska rikta in oss på en ny målgrupp. Vi kommer från och med i år att arrendera ett nytt område av kommunen där vi till nästa säsong ska bygga fyrtio husbilsplatser.

Grönhags Camping ligger vid stranden medan Kapelludden ligger nära city. Det innebär att gästerna kan bo några dagar i händelsernas centrum och sedan flytta ut och leva strandliv, skriver Besöksliv. Tanken är att utveckla Grönhags camping även om inget kommer att hända den här säsongen och dessutom kommer cirka tio personer ur personal att jobba kvar.

Förra ået innebar rekord för Kapelludden och årets bokningsläge är ytterligare cirka fem procent upp. Thomas Nilsson antyder hur han tänker sig framtiden, han vill ha bättre "paketering", service och tillgänglighet. Som exempel nämns att Kapelludden har ett badhus där barnen kan gå i simskola och det finns ett färdigt paket med boende och simundervisning.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.