Bild
Nästa artikel
NYHETER

Fricamping i Spanien kan ge 3000 € i böter

Publicerad 4 november 2017 (uppdaterad 8 november 2018)
Águilas ligger i Murcia vid Spaniens kust. Här har antalet husbilar ökat kraftigt och de föredrar att parkera nära stranden och tömma sitt avfall direkt i stadens avloppssystem. Nu ska det bli stopp för det med hjälp av riktigt höga böter.
Platsen är populär. Härligt klimat och trevliga omgivningar lockar såväl husbilister från övriga Spanien som de från nordliga breddgrader. Men antalet som kommer har ökat stort i spåren av en kraftigt ökad försäljning i Europa och skapar allt större problem för lokalbefolkningen skriver tidningen Murcia Today.

Vid Mar Menor har problemen blivit så stora att stadsfullmäktige nu beslutat att införa böter på upp till 3 000 euro. Beslutet gäller de husbilar som parkeras inom fem kilometer från stranden eller en campingplats och det höga beloppet kan drabba de som såväl parkerar fel samt medvetet dumpar avfall. Enbart parkeringen ska ge böter på 1 500 euro men står bilen längre bort från stranden men väl i vägen för monument eller utsikt blir det 750 euro. Det är uppenbart att beteendet från en del husbilister har retat upp lokalbefolkningen.

Det finns ytor, vi kan kalla dessa ställplatser, där det är tillåtet att stanna i 48 timmar men de som planerar längre stopp ska, menar stadsfullmäktige, utnyttja campingplatserna.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.