Nästa artikel
Fjällvägen utan turiststöd
NYHETER

Fjällvägen utan turiststöd

Publicerad 29 augusti 2015 (uppdaterad 29 augusti 2015)
Fjällvägen, som vägsträckan 83/84 i östvästlig riktning mellan Tönnebro vid Gävle och Funäsdalen döpts till, har fått avslag på sin ansökan om regionalt stöd inför 2016.

Beslutet från Region Gävleborg angående Fjällvägens ansökan om ytterligare ett projektår har kommit och är inte positivt för det turistprojekt som hittills drivits.

Fjällvägens uppdrag har varit att lyfta frågor och kunskap till regionerna, visa på behov och brister, för att region och även kommuner med flera i sin tur, inklusive Fjällvägenprojektet, ska kunna arbeta exempelvis mot departement och Trafikverket.

Turistnäringen efter vägen har arbetat med att etablera begreppet Fjällvägen på motsvarande sätt som Blå vägen och Silvervägen, ett koncept som slagit väl ut i bland annat Tyskland. Fjällvägen finns förstås fortfarande kvar men får genom att anslaget inte förlängs sämre förutsättningar att nå ut till turisterna och utveckla turismen i den vackra Norrlandsnaturen.

Detta sker i en tid då turismen blir allt viktigare och många regioner lever på den. Den här vackra vägsträckan finns det ändå skäl att köra vid tillfälle och vi har tidigare beskrivit vad som finns att uppleva längs den. Läs gärna igenom den artikeln som vi inledde med

- Från kust till fjäll går ett vägstråk där den storslagna norrländska naturen redan härskar trots att vi knappt är halvvägs upp i Sverige. Det är en livsnerv för människorna längs Ljusnans dalgångar och en väg som är värd att köras. Vi är på Fjällvägen!

- Fjällvägenarbetet ska leva vidare men vi får göra det med mindre resurser i ett skarpt läge istället och tyvärr med en lite besk smak i munnen, skriver projektledningen i en syrlig kommentar.

Kommentera gärna! Har du kört vägsträckan och vad tycker du om den?

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.