Nästa artikel
Falska p-böter på bilar i Eskilstuna
NYHETER

Falska p-böter på bilar i Eskilstuna

Publicerad 14 januari 2016
Återigen har det uppdagats att bedragare satt i system att utfärda falska parkeringsböter, den här gången i Eskilstuna. Kommunen varnar nu för detta och ber de som råkat ut för bedrägerier att höra av sig.

I ett pressmeddelande skriver kommunen:

Idag den 14 januari 2016 har vi uppmärksammats på att falska parkeringsanmärkningar förekommer i Eskilstuna. Efter att allmänheten kontaktat oss har vi konstaterat att det förekommer. I dagsläget vet vi inte hur många bilar det gäller men att det förekommit i flera stadsdelar.

Enligt gällande lagstiftning får parkeringsanmärkningar på gatumark (allmän platsmark) bara utfärdas av den som är förordnad som kommunal parkeringsvakt eller av polisman. De parkeringsanmärkningar det gäller har ingenting med varken Eskilstuna kommun eller Polismyndigheten att göra. Polisen är inkopplad och Eskilstuna kommun som myndighet med ansvar för kommunal parkeringsövervakning ser mycket allvarligt på detta.

Den som har frågor kring eventuella parkeringsanmärkningar är välkommen att kontakta stadsbyggnadsförvaltningens kundtjänst, 016-710 76 80.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.