Nästa artikel
Bedragare ger p-böter
NYHETER

Bedragare ger p-böter

Publicerad 26 augusti 2015 (uppdaterad 26 augusti 2015)
Stockholms kommun varnar bilister för bedragare som ger inte ont anande bilister p-böter på höga belopp. Pengarna hamnar på bedragarnas konto.
Ett nytt sätt för bedragare att tjäna pengar har uppdagats. Det är bilister i Stockholm som har råkat ut för falska p-böter,rapporterar Dagens nyheter. Stockholms stad polisanmäler de falska böter som uppdagats där avin uppmanar bilägaren att betala in beloppen, som hittills har varit på 650 eller 1 000 kronor, till bedragarnas bankgironummer. Kommunen uppmanar nu bilisterna att vara uppmärksamma på om boten är korrekt innan de betalar in några pengar. Bedragarnas bankgiro är numer spärrat av polisen vilket dock inte garanterar att det inte dyker upp något annat bankgironummer.
 
De förfalskade p-böterna är de gula remsorna och liknar de äkta men kan ibland kännas igen på att de är felstavade, har felaktiga tidsangivelser och den felaktiga rubriken "Parkeringsanmärkning" istället för kommunens namn.
 
Viktigt att notera är att "Parkeringsanmärkning" bara utfärdas på felparkerade bilar på kommunal mark. Felparkering på tomtmark heter "Kontrollavgift".

Den här bilden på en förfalskad respektive en riktig p-bot har DN lagt ut i sin artikel.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.