Nästa artikel
Dometic förvärvar Twin Eagles
NYHETER

Dometic förvärvar Twin Eagles

Publicerad 2 februari 2021 (uppdaterad 2 februari 2021)
Twin Eagles är ett amerikanskt bolag som tillverkar utomhuskök och kringutrustning till dessa. Nu blir detta innovativa och väletablerade företag en del av Dometic Group.
För halvannat år sedan offentliggjorde Dometic sin strategi att aktivt öka bredd och omsättning Med denna nya strategi skulle omsättningen ökas från 2018 års knappa 20 miljarder till 30 miljarder. Sedan dess har vi skrivit ett flertal artiklar om nya lanseringar för att nå målet.

2019 skrev vi om att Dometic tillkännagav sin nya portfölj med marina rullgardiner, Dometic Marine Blinds, genom att införliva och ändra varumärket på förvärvade Oceanair-produkter. Från och med februari 2019 kom upphörde därför varumärket Oceanair.

Dometic Group har minst ett tiotal dotterbolag och ägs av EQT som har en mängd verksamheter under sitt paraply. EQT ägs i sin tur av Investor AB som i sin tur äger många företag. 

Vi skrev i samband med detta

– Genom att sätta upp detta ambitiösa mål, även om någon tidpunkt inte specificeras i pressmeddelandet, ska Dometic öka på den lönsamma expansionen, bli en innovationsledare inom sina tillämpningsområden och bygga ett större industriföretag med fokus på att leverera både fritidslösningar och professionella lösningar på marknaden.

Nu offentliggör Dometic ett nytt förvärv, den 2 februari 2021 ingick Dometic ett avtal om att förvärva Twin Eagles, en ledande amerikansk tillverkare av fristående och inbyggda grill- och kökslösningar för utomhusbruk i hemmet. Förvärvet stärker Dometics position inom den snabbt växande marknaden för Residential Outdoor i Nordamerika. Twin Eagles årliga nettoomsättning är 34 miljoner USD, har 130 anställda, grundades 1999 och har sitt huvudkontor i Cerritos, Kalifornien. Tillverkningen sker främst i en egen tillverkningsanläggning i USA.

– Jag är glad att välkomna Twin Eagles och dess anställda till Dometic-familjen. Twin Eagles uppfyller alla förutsättningar som Dometic har ställt för förvärvad expansion, med bevisad lönsam tillväxt, starka marknadspositioner och stark ledning. Förvärvet är en del av vår strategi att bredda vårt produktutbud inom Residential och expandera till nya vertikala slutmarknader. Kunders feedback på vår nyligen lanserade Dometic MoBar har varit extremt positiv och detta förvärv kommer att ge oss en unik position att utöka försäljningen på den snabbt växande marknaden inom Residential Outdoor i Nordamerika, säger Juan Vargues, VD och koncernchef för Dometic.

På Twin Eagles hemsida skrivs som följer:

– Mannen bakom vårt ojämförliga grillsystem och snyggt designade innovationer: den prisbelönta ingenjören och designern, Dante Cantal, en naturbegåvning inom uppfinnarförmågor, passionerad visionär för grillen och grundare av Twin Eagles. På tre decennier byggde Dante upp sitt fantastiska rykte och förbättrade den finaste kulinariska utrustningen, inklusive inomhusapparater och utomhusgrillar för många av dagens mest prestigefyllda varumärken.

Med detta förvärv stärker bolaget ytterligare sin position på marknaden även om Twin Eagles inte primärt tillverkar produkter för fritidsfordon.

Här hittar du Twin Eagles hemsida.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.