Bild
Nästa artikel
NYHETER

Astrid Lindgrens värld blir större

Publicerad 16 juni 2016 (uppdaterad 1 november 2019)
Den 17 juni öppnas det nya området för Bröderna Lejonhjärta upp för parkens besökare. Hela området är 10 000 m2 stort och är Astrid Lindgrens Världs största enskilda satsning någonsin med en total investering på drygt 60 miljoner kronor.

Nu tar Astrid Lindgrens värrld med dig till ”lägereldarnas och sagornas tid” och kan besöka både Törnrosdalen och Körsbärsdalen. I den muromgärdade Törnrosdalen kommer du till en liten stad med gränder och detaljrikt inredda hus. I den närbelägna och natursköna Körsbärsdalen kan du vandra omkring i skogen och besöka Ryttargården och Tulipagården.

På det nya området för Bröderna Lejonhjärta hittar du också de uråldriga bergen, hängbron till Karmanjaka och Katlagrottan. Dessutom finns det möjlighet att få se draken Katla livs levande.

Det här är vår enskilt största investering någonsin, säger Joacim Johansson, vd för Astrid Lindgrens Värld. En viktig investering och satsning ur flera synvinklar. Dels vill vi fortsätta utveckla våra miljöer för lek och teater och dels vill vi med Bröderna Lejonhjärta, som vänder sig till de lite äldre barnen, också bredda vår målgrupp, avslutar Joacim Johansson.

Var?

I Vimmerby efter väg 23/34 där de korsar väg 40

GPS: N57°40'26", E15°50'48"

Du kan campa i direkt anslutning till parken. Campingens hemsida hittar du här.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.