Bild
Nästa artikel
MÄSSOR

Lär dig grilla bättre på Elmia

Publicerad 8 juni 2016 (uppdaterad 10 juni 2016)
Kocken Peter G Nilsson, som tävlat för Svenska Grillandslaget, kommer till Elmia Husvagn Husbil för att visa sina bästa tips och trix på scen. Den som vill kan även boka plats för utbildning med mästarkocken.

Elmia Grill är en ny aktivitet som får premiär på Elmia Husvagn Husbil 2016, Nordens största mässa för det mobila livet med 10 000 campare som bor på mässområdet.

— Det är en höjdare för mig att hjälpa till och skapa hela måltiden på grillen. Det är roligt att ge inspiration och se glädjen hos andra när de lyckas, och det är en häftig grej med så många campare på samma ställe. Jag vill lära ut att lyckas med grillningen varje gång, enkla saker att tänka på, säger Peter G Nilsson.

Peter G Nilsson har sina rötter i norra Sverige och är uppvuxen i Bureå utanför Skellefteå. Han har varit kock i över 30 år och tävlat i matlagning och grillning både nationellt och internationellt. Han har också deltagit i kockdueller och bjudit på ett grilljulbord för drygt 11 000 gäster på Stockholms stadion. Han var med och tog brons i kategorien desserter med Svenska Grillandslaget i Belgien 2012, ett event som samlade tiotusentals intresserade grillentusiaster från hela Europa för att se de 60 lagen som deltog.

Publiken lär också bli stor på Elmia Husvagn Husbil när Peter G Nilsson och hans vapendragare från landslaget Ulf Drakenberg äntrar scenen varje kväll från onsdag till lördag. Med sig i bagaget har de båda kockarna en meny som består av allt från räka till banan, allt möjligt för att plocka ihop nya läckra grillmenyer. Och han är redo att prata mycket om det kära campingämnet grillning.

— Det blir säkert båda många frågor att svara på och tips att ge. Vi ska prata om marinader, rub, temperaturer, naturlig smaksättning på saftiga härliga bitar från grillen – fisk, kött och allt annat som går att grilla, säger Peter G Nilsson.

Varje kväll finns det 150 biljetter till grillbuffén för dem som har flerdagarsentré till mässan, mässcampingband eller utställarbadge. Det kommer dessutom att finnas 12 biljetter varje dag till Grill-VIP – den två timmar långa utbildningen med Peter G Nilsson, där det bjuds på genomgång av olika grillformer och tillbehör, och där mat och dryck ingår. En riktig barbequeskola för den sanna entusiasten!

— Vi är glada att kunna lägga till ett grillevent till det omfattande aktivitetsprogrammet. Vi vill att det ska finnas upplevelser på mässan hela dygnet, något för hela familjen. Elmia Husvagn Husbil måste upplevas live, det handlar om så mycket mer än att se nya produkter, säger Jörgen Nyström, mässansvarig för Elmia Husvagn Husbil.

Biljetterna släpps inom kort.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.