Brofästet Senoren, Årets ställplats 2012, ligger intill Möcklösundsbron på vägen mot Sturkö i Blekinge.

Nästa artikel
Ställplats Brofästet Senoren
Ställplats

Ställplats Brofästet Senoren

Publicerad 17 juli 2015

Brofästet Senoren, Årets ställplats 2012, ligger intill Möcklösundsbron på vägen mot Sturkö i Blekinge.

Den rullande redaktionen stannar en natt på Brofästet Senoren som valdes till Årets Ställplats 2012. Det är en plats att stå på för dig som gillar enorma gräsytor och en sol som aldrig skuggas annat än av molnen.
Senoren ligger vackert precis vid brofästet, vilket ju hörs på namnet, och det var från början en rastplats med gårdsbutik som senare fick en ställplats av det större slaget. Till ytan är den jättelik och flera hektar så om du ska ordna en husbilsträff eller liknande kan det här vara en lämplig plats. Annars är det härligt med de stora ytorna för promenader med hund exempelvis.

Här finns 28 platser med 16 Amperes säkringar i varje stolpe så det finns oftast platser lediga. Här finns ingenting som skuggar varken solens strålar eller tv-antennens mottagning. Möcklösundsbron är för övrigt vägen ut mot exempelvis Sturkö för den som vill göra en utflykt.

I gårdsbutiken kan man handla upp färsk och lokalproducerad mat som rökt strömming, kött, ost, marmelad, äppelmust och mycket annat. Intill finns också en restaurang/kafé där undertecknad testade kycklingsalladen vilken smakade gott!

En skärgårdsbåt angör bryggan nedanför Senoren några gånger per dag och den kan man åka med till exempelvis Karlskrona centrum. Biljetten kostar 110 kr/person.

Priset för en natt på Senoren är 100 kr/dygn inkl.kasettömning och vattenpåfyllning. 50 kr extra kostar elen. Rastplatsen intill är trafikverkets och den heter K9 och blev tidigare vald till Sveriges bästa rastplats.

Relaterade bildspel

Brofästet Senoren

Antal platser med el: 28
Antal platser utan el: många!
Pris: 100 kr/dygn +50 kr för el (16A säkring)
Övrigt: tömning latrinkasett, vattenpåfyllning, gårdsbutik, rastplats, lekplats, restaurang/kafé, vikingaby, promenad och hundvänligt
Kontakt: 0708-161568, 0455-442 39
Adress: Senorenvägen
GPS: N56° 08´14" E15°44´30"
Årets Ställplats 2012

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.