Nästa artikel
Visit Dalarna lanserar Dalastudion
DALARNA

Visit Dalarna lanserar Dalastudion

Publicerad 19 maj 2021 (uppdaterad 24 maj 2021)
Det nya konceptet Dalastudion är ett digitalt forum där de i premiärprogrammet berättar om bland andra Dalarnas fjällanläggningar om den gångna vinterns anpassningar som gjort dem till framtida skolboksexempel.

Inom ramen för det nya konceptet Dalastudion anordnar Visit Dalarna olika digitala aktiviteter, som livesändningar, webinarium och utbildningar. Här delar såväl Visit Dalarna som inbjudna gäster med sig av inspiration, information, omvärldsanalyser och trendspaningar.

– Med Dalastudion lyfter vi aktuella ämnen och ser på goda exempel, vilket vi tror blir en viktig del i att gå stärkta ur krisen och ställa om till en långsiktigt hållbar besöksnäring. För vi har framför allt tre viktiga lärdomar av pandemin. För det första att vara snabbfotade och kunna ändra fokus, det kommer nya förutsättningar hela tiden. För det andra vikten av att samarbeta och lära av varandra. Det behövs i en bransch i gungning. För det tredje hur bra digitala möten faktiskt kan vara, där det går att nå en stor målgrupp på ett tidseffektivt sätt. Dalastudion kombinerar alla tre lärdomar i ett smidigt och lättillgängligt format, säger Niclas Johansson, projektledare på Visit Dalarna. 

Premiären av Dalastudion sker torsdag 27 maj, på tema ”Lärdomar från dalafjällen och hur coronaanpassar vi sommaren?”. Under det en timme långa programmet berättar bland annat representanter från Dalarnas alpina anläggningar om hur de hanterat den gångna vintern. Deras röster blir extra intressanta med tanke på att Dalarnas besöksnäring, med fjällanläggningarna i spetsen, har framhållits som ”framtida skolboksexempel” för sin goda förmåga till coronaanpassning. Även landshövding Ylva Thörn deltar för att ge sitt perspektiv på hur vinterns samarbete med anläggningarna fungerat. 

I det första programmet deltar bland andra

  • Landshövding Ylva Törn: Berättar om samverkan med skidanläggningar i vinter. Kan det här vara något inför sommarsäsongen?
  • Gustav Eriksson, Kläppen: Hur har anpassningarna sett ut och fungerat under vintern?
  • Tommy Halvarsson, Idre Fjäll: Hur har anpassningarna sett ut och vad tar man med sig till sommarsäsongen.
  • Rony Forsberg, Leksand Resort: Hur förbereder sig Leksand sommarland inför sommaren?
  • Staffan Malmqvist, First Hotel Tällberg: Vilka har varit de största utmaningarna under pandemin? Hur har konferenshotellen ställt om?
  • Helene Gustavsson, Affärskollegan: Vilka bidrag går att söka just nu?
  • Lotta Magnusson, Visit Dalarna: Nuläget i besöksnäringen. Hur ser sommaren ut?
  • Niclas Johansson, Visit Dalarna: Vad händer inom Covid-19-projektet och vilka stödinsatser är på gång?

Läs merDalastudion den 27 maj
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.