Bild
Nästa artikel
NORRBOTTEN

Vintern är här

Publicerad 10 oktober 2014
Snökanonerna på Dundret har startats, backarna är förlängda och campingen är beredd att ta emot fler husvagnar. 1 november är det premiär!

Nu är skidsäsongen snart igång, ikväll startar snökanonerna på Dundret och om några veckor finns stora delar av den alpina världseliten vid Dundret för träning! Sverige, Österrike, Tyskland, Schweiz och Bulgarien är några av de landslag som väljer Dundret för träning inför världscuppremiären i Levi.

-Fantastiskt roligt att den alpina världseliten nu har hittat tillbaka till Dundret och gett oss det här förtroendet. Vi kommer att göra allt som står i vår makt för att erbjuda perfekta träningsförhållanden, säger Tommy Niva, vd för Dundret.

André Myhrer, Frida Hansdotter, Mari Pietilä-Holmner, Marcel Hirscher, Mario Matt och Felix Neureuther, det kommer att vimla av alpina världsstjärnor i Dundrets pister under november. Nio alpina landslagstrupper har redan bokat in sig på Dundret den kommande månaden.

-Dundret har gjort ett stor lyft som alpin anläggning, vi hade superträning här förra säsongen och kommer därför tillbaka hit nu. Backarna på Dundret liknar dessutom de som väntar i Levi så det är perfekt uppladdning inför världscuppremiären, säger Fredrik Steinwall, förbundskapten för det svenska damlandslaget.

Dundret har det senaste året investerat 40 miljoner kronor i olika förbättringsåtgärder. Snöproduktionssystemet har uppgraderats och till den kommande säsongen har både Fjällbranten och Främjarbacken förlängts till toppen av fjället vilket ger två nya pister med 350 meters fallhöjd!

-Förlängningen av Fjällbranten gör att vi kommer att ha en av landets mest spektakulära storslalompister. Detta i kombination med satsningarna på en husvagnscamping mitt i skidområdet, ny restaurang, pub och nattklubb gör att jag ser mycket positivt på den kommande vintern, säger Tommy Niva.

1 november öppnar Dundret backarna för säsongen.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.