Nästa artikel
Vänersborgs Ljusfestival 23-24 oktober
VÄSTERGÖTLAND

Vänersborgs Ljusfestival 23-24 oktober

Publicerad 22 oktober 2020 (uppdaterad 22 oktober 2020)
Skräckleparken vid Vänern är ett signum för Vänersborg. Och den 23–24 oktober kommer alla besökare ges chansen att uppleva parken i helt ny skepnad när det är premiär för Vänersborgs Ljusfestival.
Nu tänds ljuset i Skräckleparken!

– I år tar vi ett första coronanpassat steg, men på sikt tror vi att detta är ett evenemang som kan växa och sätta Vänersborg ytterligare på kartan, säger Stefan Leijon, evenemangsutvecklare i Vänersborgs kommun.

Vänersborgs Ljusfestival är ett samarrangemang med flera inblandade parter. Vänersborgs IF är huvudarrangör i samarbete med Vänersborgs kommun och RF Västra Götaland/Sisu Idrottsutbildarna, som bland annat har i uppdrag att stötta föreningslivet med arbetet att skapa intäktskällor genom evenemang. Utöver VIF är fler föreningar involverade på olika sätt och mottagandet bland allmänheten har varit mycket positivt.

– Jag tror att alla längtar efter att få lysa upp höstmörkret lite extra det här annorlunda året. Vi kommer att vara extra noga med att avstånd hålls och att det inte blir för trångt på festivalområdet eller runt den fantastiska ljuspromenaden, utifrån de tillstånd vi har fått, säger Stefan Leijon.

Stefan tycker att Ljusfestivalen kompletterar floran av redan befintliga evenemang i Vänersborg.

– Skräckleparken symboliserar verkligen Vänersborg och möjligheten finns också att lyfta fram både lokal historia och kultur. Den två veckor långa Kulturveckan som startade den 17 oktober kommer därför att influera Ljusfestivalen 23-24 oktober på ett spännande sätt. Det känns roligt att två så positiva evenemang kan samspela, påpekar Stefan.

Vänersborgs Ljusfestival kommer att fyllas av dans och musik för både stora och små. Såväl före som efter ljuspromenaden kan man slå sig ner och äta lite gott eller ta en värmande fika i oktoberkvällen. Det vackra ljuset hämtas från Nossans Ljusfestival i Grästorp, som varje år lockar 10 000-tals besökare. Ljusfestivalen infaller samma helg som Oktobermarknaden skulle ha varit och tanken är att det ska vara så varje år.

– Oktobermarknaden är en stor hemvändardag och med Vänersborgs Ljusfestival kompletterar vi det dagevenemanget och skapar evenemang under flera dagar. På sikt tänker jag att festivalen kan pågå i åtminstone tre dagar, från fredag till söndag, resonerar RF/Sisu Idrottsutbildarnas Lasse Halma, som är mannen bakom idén.

Näraliggande campingar: Ursand Resort & CampingSörbostrands CampingSikhall Camping

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.