Bild
Nästa artikel
SÖDERMANLAND

Upptäck Sörmland genom slottssafari

Publicerad 11 maj 2021
Inför sommaren 2020 lanserades Stua Slottssafari för att stärka Sörmlands position som Sveriges Slottsdestination och satsningen fortsätter även i år. Oavsett om man är ute efter natursköna upplevelser, en riktigt festlig middag eller en romantisk övernattning kan Sörmland med sina slott och herresäten erbjuda en unik upplevelse med Sörmlands historia i centrum!

Stua påbörjade i juni 2020 ett gediget arbete för att bygga Visit Sörmlands sociala kanaler för att bemöta den svåra situation besöksnäringsföretag befann sig i. Under året genomfördes flera insatser för att lyfta Sörmland som ett resmål för inhemska turister. I år satsar Stua större och bättre för att lyfta Sörmland ytterligare. Sörmland är Sveriges slottsdestination, en plats med 400 slott, gods och gårdar. Här finns tusentals saker att göra. Genom att göra slottssafariquizet kan besökare ta reda på vilket slott som passar en bäst genom lekfulla frågor på slottssafari.se. Alla vackra slott, gods och gårdar bär på spännande historier och många är idag exklusiva boenden medan andra är fyllda av lek och aktiviteter, både inne och ute.

– Under sommaren 2020 blev slottssafari mycket populärt och det var fantastiskt att få följa alla besökare via hashtagen #slottssafari på sociala medier.”, säger Sara Lundgren, kommunikationsansvarig för Visit Sörmland. “Vi såg till och med att Slottssafari spreds utanför Sörmlands gränser vilket vi tycker är otroligt roligt, och vi ser fram emot att arbeta vidare större och bättre med kampanjen även denna sommar!

I år presenteras nykomlingen Taxinge Slott Kakslottet®. Taxinge Slott är ett givet besök för den som vill upptäcka Sörmland, här bjuds det på en kakbuffé som alltid har minst 65 sorters kakor och bakverk. Som bubblare på kartan presenteras Engsholms Slott som har satsat sig igenom pandemin. Engsholms Slott är ett ställe att besöka för dig som vill slappna av under en slottsweekend i lugn miljö med nära till naturen och Östersjön. 

Att även årets sommar kommer vara annorlunda är något de flesta utgår ifrån, men hur ser prognosen för svenskarnas semestrande ut? Visit Swedens temperaturmätning visar på den fortsatta trenden att semestra i Sverige är stark då många känner sig skeptiska till utlandssemester just nu och många planerar att semestra utan hotellövernattning, där dagsturer och spännande besöksmål blir viktigare.

Relaterade länkar

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.