Nästa artikel
Skokloster öppnar under helgerna i maj
UPPLAND

Skokloster öppnar under helgerna i maj

Publicerad 29 april 2021 (uppdaterad 29 april 2021)
Skoklosters slott öppnar under ansvarsfulla former för besökare alla helger i maj och fortsätter att satsa på många visningar i mindre grupper genom paradvåningen, ofullbordade salen och rustkammaren.

På bottenvåningen visas den permanenta utställningen Drömmar om Skokloster – mellan slagfältet och stjärnhimlen, en utställning som genom utvalda föremål berättar om slottets över 350-åriga historia. Här finns möbler, tapeter, målningar och ädla stenar som alla bär på en historia. Men vilka var människorna som gav slottet liv genom tre sekel? Hur såg de på världen och vad drömde de om? Och varför byggdes slottet på just den här platsen?

Utanför slottet finns en äppelträdgård med runt 150 träd där sorter som pommeröder, renett och grågylling blommar under maj månad. Lindallén med runt 300 år gamla stammar börjar grönska och i den stora slottsparken finns plats för picknick och lek. Vi följer regeringens och expertmyndigheternas rekommendationer och riktlinjer med anledning av covid-19 och har vidtagit en rad åtgärder för ett tryggt besök.

FAKTA: Öppet i maj

Öppettider: 1-2 maj, kl 11-16, 8-9 maj, kl 11-16, Kristihimmelsfärd 13-16 maj, kl 11-16, 22-23 maj, kl 11-16, 29 - 30 maj, kl 11-16

Slottsvisningar: Visningar var femtonde minut. Visningarna går genom paradvåningen, ofullbordade salen och rustkammaren. Inga förbokade visningar, först till kvarn gäller. Biljetter säljs på plats. Pris: Vuxen 120 kr, gratis för barn upp till 18 år.

Butik, café och utställning: Fri entré till bottenvåningen och utställningen. Begränsat antal besökare. På bottenvåningen hittar du även slottets butik och café med uteservering.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.