Nästa artikel
Restips: Stora Stenträsk
NORRBOTTEN

Restips: Stora Stenträsk

Publicerad 30 april 2014 (uppdaterad 9 augusti 2021)
Idag blev det klart att jaktföreningen Camp Svanis arrenderar campingen vid Stora Stenträsk rapporterar Norrbottenskuriren. Det är en enkel camping som inte har elektricitet och är ett mellanting mellan fricamping och organiserad camping.

Fiskecampen med åtta stugor, husvagnsplatser och servicebyggnader ligger ovanför Bjurå i Luleå kommun. Den har hittills drivits av kommunens fritidskontor som planterar ut fisk i sjön tre gånger per år. När kommunen försökte hyra ut anläggningen för två år sedan var intresset svalt, nu har två intressenter tävlat om att hyra anläggningen, jaktföretaget Camp Svanis och Hushållningssällskapet.

–Den affärsplan och idé de presenterat känns seriös och den erfarenhet de har känns jättebra. Det har varit trixigt för oss som kommun att driva det, främst gällande bemanningen, säger Helén Wiklund Wårell, fritidschef på Luleå kommun.

Avtalet gäller från och med femte maj och gäller under en treårsperiod.

Företaget driver idag en fiskecamp vid Svanisträsket i Boden. VD:n Jan Eriksson är nöjd med avtalet:

– Det känns jättekul vi ska satsa på att utveckla den verksamhet med jaktturism och utbildningar som vi har redan idag, bland annat jägarexamenskurser som riktar sig enbart till kvinnor.

Enligt Eriksson kommer samarbetet med Hushållningssällskapet fortsätta. De har egna odlingar av sättfisk och levererar fisk till Stora Stenträsk. Även samarbetet med Sveaskog som äger marken kring sjön kommer fortsätta.

– Vi har ett intimt samarbete med Sveaskog som vi kommer utveckla, säger Jan Eriksson till Norrbottenskuriren.

Hushållningssällskapet som också anmält intresse för att driva anläggningen gratulerar Camp Svanis.

– De har valt det bästa av två alternativ, det är inget att säga om det förutom grattis, vi kommer fortsätta att samarbeta, säger Vd:n Jan-Olov Puranen till Norrbottenskuriren.

Var?
Nordväst om Töre i riktning mot Gällivare på en onumrerad väg sydväst om huvudvägen.

GPS: N66°08'06", E22°08'34"

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.